Як організувати очне, змішане і дистанційне навчання у закладах загальної середньої освіти в умовах воєнного стану у 2024-2025 н.р.

Як організувати очне, змішане і дистанційне навчання у закладах загальної середньої освіти в умовах воєнного стану у 2024-2025 н.р.
Дата: 14.08.2024

Наказом Міністерства освіти і науки України від 7 серпня 2024 року № 1112 затверджено «Порядок та умови здобуття загальної середньої освіти в комунальних закладах загальної середньої освіти в умовах воєнного стану в Україні».

📍Заклади освіти можуть організовувати освітній процес в ОЧНІЙ (денній) ФОРМІ, зокрема із застосуванням ЗМІШАНОГО НАВЧАННЯ та /або за ДИСТАНЦІЙНОЮ ФОРМОЮ.

✅ЗМІШАНЕ НАВЧАННЯ - це спосіб організації навчання здобувачів освіти, що передбачає організацію навчання учнів шляхом поєднання навчання в очній (денній) та дистанційній формах у певній черговості (тиждень через тиждень, день через день тощо), визначеній розкладом навчальних занять в закладі освіти.

📌Якщо немає можливості організувати навчання за очною формою чи змішане навчання, у закладі освіти формуються ДИСТАНЦІЙНІ КЛАСИ:

🔸з першого по дев’ятий та/або одинадцятий (дванадцятий) (включно) роки навчання;

🔸з п’ятого по дев’ятий та/або одинадцятий (дванадцятий) (включно) роки навчання;

🔸з сьомого (восьмого) чи з десятого по одинадцятий (дванадцятий) (включно) роки навчання (ЗА УМОВИ НАЯВНОСТІ НЕ МЕНШЕ ДВОХ КЛАСІВ ДЛЯ УЧНІВ ОДНОГО РОКУ НАВЧАННЯ).

🔷НАВЧАЛЬНИЙ ПЛАН ДИСТАНЦІЙНОГО КЛАСУ передбачає вивчення:

🔸учнями, які проживають (перебувають) в Україні, УСІХ навчальних предметів (інтегрованих курсів), обов’язкових для вивчення, вибіркових (за вибором учнів) освітніх компонентів, передбачених освітньою програмою закладу освіти;

🔸учнями, які проживають (перебувають) за межами України, ОКРЕМИХ навчальних предметів (інтегрованих курсів), передбачених типовою освітньою програмою для навчання дітей, які виїхали з України внаслідок повномасштабного вторгнення Російської Федерації і здобувають освіту одночасно в закладах освіти країни перебування та України, затвердженою наказом Міністерства освіти і науки України.

❗️Одночасне використання в межах 1 дистанційного класу двох навчальних планів НЕ ДОЗВОЛЯЄТЬСЯ.

📌Детальніше з документом можна ознайомитися за посиланням:👇

https://mon.gov.ua/.../pro-zatverdzhennia-poriadku-ta...

Вподобайкі:

0
0
0
0

Коментарі

Анастасія.

Я за онлайн !!!

Додати коментар

Новини:

Поділитися: