Чи можуть представники центру оцінювання та розробники тестів НМТ співпрацювати з приватними школами?

Чи можуть представники центру оцінювання та розробники тестів НМТ співпрацювати з приватними школами?
Дата: 18.08.2024

Автор: Буцикіна Наталя, професійний репетитор

Чи можуть представники центру оцінювання та розробники тестів НМТ співпрацювати з приватними школами, просувати комерційні заклади, брати участь у продаючих вебінарах, продавати свої підручники та курси?

В мене багато питань без відповідей.

Деякі з них ми обговорювали з вами в коментарях раніше, деякі зʼявилися вчора після вебінару з питань НМТ 2025, який проводила одна з приватних шкіл для усіх бажаючих. Питання виникали ще під час  рекламної кампанії, де обіцяли показати відмінності майбутнього іспиту від минулого, обіцяли познайомити з найкращим курсом, «з яким ти зануришся у завдання НМТ минулих років»(цитую). Такого в мережі багато, але тут дописи містили відео з самим розробником тестів з математики, який дуже привітно з власним посібником в руках запрошував приєднатися. Ну як тут встояти? Не пішла, а побігла, бо дуже хотіла почути особисто відповіді на питання.

- Чому оприлюднення завдань НМТ минулих іспитів для усіх є неможливим, а складати платні курси з ними для приватної школи норм? 

-Чи можна державне змішувати з приватним, маніпулюючи людьми?  

-Чому перша інформація про НМТ і в тому навчальному році зʼявилася в цій школі, а не на офіційних ресурсах?

-Продаж літератури, проведення уроків,  пробних НМТ (коли для загалу ніт!)… Чи можна це робити, прикриваючись  державною установою?

Усі мої питання швидко видалялися модераторами.Переглянувши ще раз запис вебінару з розробником НМТ, який доносить інформацію, якої ще немає в офіційних ресурсах, роблю висновки, що в нас нічого не зміниться. Все так і буде далі. 

Ми (вчителі, учні, репетитори…) не маємо можливості бачити завдання іспитів на законних підставах, перетворюємося у злочинців, які використовують у роботі зливи.

Ми усі купуємо підручники розробників і маємо це робити, щоб готувати дітей до реального іспиту, ходимо на їх безоплатні вебінари, щоб побачити, що зʼявиться на іспиті (іноді з точністю до числових значень). Тепер ми будемо купувати курси, щоб бути в темі та знати про «сюрпризи», які нас чекають на іспиті? Чи як? А програма підготовки до  НМТ, про яку казала спікер на цьому вебінарі, де вона? (було підкреслено, що усі знають програму ЗНО, а потрібно …)

Чи бачили ви раніше купу реклами з розробниками ЗНО? Я навіть не знала хто є автором тих завдань. Що не так? Те, що сьогодні поступово знищують основний принцип ЗНО. 

ДЕ РІВНІ УМОВИ ДЛЯ ВСІХ???!!! 

Вподобайкі:

3
0
0
0

Коментарі

Поки що немає коментарів. Будьте першим, хто поділився своєю думкою!

Додати коментар

Новини:

Поділитися: