Чи вистачає вчителю 30 годин підвищення кваліфікації на рік?

Чи вистачає вчителю 30 годин підвищення кваліфікації на рік?
Дата: 04.03.2024

За словами екс-очільниці Міністерства освіти і науки Лілії Гриневич, для того щоб учитель був у тренді, щоб він розумів, як реагувати на зміни, він потребує постійного натхнення і професійного вдосконалення.

Для постійного саморозвитку український учитель має пройти 150 годин підвищення кваліфікації за 5 років, тобто 30 годин на рік.

Для порівняння, у Сінгапурі, який посів перше місце за результатами міжнародного дослідження PISA у 2022 році, учителі мають повністю оплачені і зарезервовані в їхньому робочому часі 100 годин підвищення кваліфікації на рік.

Ексміністр освіти і науки висловила думку, що владі треба дбати про збільшення можливості професійного розвитку вчителів.

«Коли людина має виділений і оплачений час на можливість вчитись в інших, ділитись досвідом, тоді в неї з’являється спосіб подумати, по-іншому поглянути на цю рутину», – упевнена Гриневич.

Джерело:

Вподобайкі:

0
0
0
0

Коментарі

Галина

Краще запитайте, на що вистачає вчителю мізерної зарплати.

Основа

Ви в своєму розумі?? На кого розраховані такі статті??? Порівняння з Сингапуром!!!! В нас освіта на дні! Завдяки менеджерам Сороса, руйнування освіти - це руйнування майбутнього України. В кризові періоди не можна вводити реформи, бо це хаос, нерозуміння. І врешті решт провал цих реформ!!! А головне, гроші взяти з іноземних фондів для "спасіння" освіти. Це брудні гроші для руйнування якісного стандарту, фундаменту.... Економіка, розвиток, благоустрій - це освіта, науковці. А в нас головне кількість годин для навантаження педагогів.... Ще й напишіть кількість заяв за власний рахунок - норма є чи ні??

Марина

Підвищення кваліфікації - це ганяти в оіпопп, де якість знань 0, нової інформації 0, практичних знань 0? Закрийте вже ті структури, вчитель має зараз сам вирішувати де підвищувати кваліфікацію. Бо совкові департаменти до сих пір варнякають що воно обов'язкове саме в них

Василь

Зарплата учителя в Сінгапуру $60 000 на рік! І йому точно вистачає натхнення. А українському вчителю не вистачає просто нормально прохачуватися. Якщо зарплата молодого вчителя на рівні техніки, то про яке натхнення може йти мова!!!

Олег

Дістали вже!!!

Сергій

Все вирішує досвід та інновації,які можна опанувати самостійно в межах свого колективу, а ,, підвищення кваліфікації '' це фейк,совок,який потрібен лише самим ,,інститутам''НЕУДОСКОНАЛЕННЮ!!! Розженіть ці радянські монстри разом з метод кабінетами,АПНами,а зекономлені кошти направте на те щоб у класах було по 15 учнів,з особистими робочими місцями,дайте вчителю асистента і ми за два роки матимемо сучасну освіту

Сергій

Поки не знищать совєтські оіпопи і всіх інших паразитів від освіти НІЧОГО не вийде з реформою НІКОЛИ!!!

Дістали нити

Шановні коментатори, от скажіть, чи дійсно вам бракує корисних курсів, тренінгів та зустрічей з ІППО, що ви так бризкаєте слиною? Чи ви просто зневажаєте можливістю вчитися в колег? Виступав і на курсах для вчителів, і на марафонах, і на конференціях. Проте з вами усе як об стінку. Повсідалися й мовчите. Хтось навіть в носі длубався, не вимкнувши камеру. Як що спитаєш, то робите очі більші за учнівські. То як вас спримати за колег?! Так, нам бракує зарплат, але нам бракує і вчителів, які здатні три слова в речення поставити, коли мова йде про сучасні методики. Сподіваюся на скорочення професійно непридатних і бажаю цим людям знайти себе в іншому фаху. Українські діти заслуговують кращого.

Олена

А Ви, шановний дописувачу, хоч рік пропрацювали в масовій школі? Чи тільки педагогам читаєте про "високі матерії"? Далеко не завжди можна застосовувати на практиці ці технології, про які Ви розповідаєте, бо в реальності кожен клас - індивідуальний, кожен урок - індивідуальний, кожен предмет - індивідуальний! Якщо вчителю щось потрібно для саморозвитку, він сам знайде ті джерела, які йому будуть найоптимальнішими. Згадайте період карантину: адміністрація вимагає проходити вебінари, конференції і т.д., щоб відзвітувати перед департаментами про свою роботу, а тим часом практично всі ці заходи вчителі проходили за власний кошт, і тоді ніхто з МОіНУ не пропонував це проплатити чи повернути кошти. Тому, вчитель як був безправним і німим, так ним і залишається, на превеликий жаль...

Оксана

Прирівняли. В Сінгапурі вчитель - пан, а в Україні - жебрак. Ви дайте техніку відповідну в школи, бо тратите величезні кошти на ідеї, які нема на чому реалізувати. І сміх і гріх

Додати коментар

Новини:

Поділитися: