МОН затвердило ще три проєкти для будівництва шкільних укриттів

МОН затвердило ще три проєкти для будівництва шкільних укриттів
Дата: 30.08.2024

Міністерство освіти і науки України затвердило проєкти в межах донабору на отримання державного фінансування для будівництва та облаштування укриттів у закладах загальної середньої освіти.

Серед затверджених проєктів:

• Запорізька область — будівництво 1 протирадіаційного укриття Херсонська область — будівництво 1 протирадіаційного укриття 

• Київська область — продовження будівництва 1 протирадіаційного укриття, розпочатого торік

Загальна вартість проєктів у донаборі становить 59,56 млн.

Нагадаємо, що коштом державної субвенції вже 57 громад будують та ремонтують укриття для того, щоб якомога більше дітей змогли повернутися до безпечного очного навчання.

Щомісяця громади мають надавати інформацію про використання коштів та завантажувати фотографії об’єктів на платформу DREAM. Кожен охочий може ознайомитися з проєктами, їхнім статусом і кошторисом за цим покликанням.

Також минулого тижня уряд виділив дотацію у розмірі 5 мільярдів гривень для будівництва укриттів у 54 школах та 24 профтехах. 

Громади, які не отримали кошти на облаштування безпечних освітніх просторів у межах субвенції та дотації, зможуть залучити фінансування від міжнародних партнерів через подання заявки на платформі DREAM. Детальніше, як це зробити, можна дізнатися за посиланням.

Додаткові матеріали щодо розроблення проєктно-кошторисної документації, облаштування та фінансування укриттів доступні на порталі «Моя Фортеця». Також можна ознайомитися з уже розробленими проєктами повторного використання та адаптувати їх під потреби закладу освіти. Деякі з цих проєктів громади вже використали для подання на субвенцію.

Отримати відповіді на запитання щодо безпечних освітніх просторів і розроблення ПКД можна за покликанням.

Облаштування безпечних освітніх просторів є частиною комплексної політики «Школа офлайн», яка реалізується Міністерством освіти і науки України та віцепрем’єр-міністром з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайлом Федоровим. 

Джерело:

Вподобайкі:

0
0
0
0

Коментарі

Поки що немає коментарів. Будьте першим, хто поділився своєю думкою!

Додати коментар

Новини:

Поділитися: