Новий смертельно небезпечний тренд у TikTok набирає обертів

Новий смертельно небезпечний тренд у TikTok набирає обертів
Дата: 05.10.2024

Небезпечна практика під назвою «хромування» стає дедалі популярнішою серед підлітків. Діти вдихають пари повсякденних предметів домашнього вжитку, зокрема лаку для нігтів, клею, аерозолів або маркерів, щоб спробувати кайфувати. Про «хромування» та його небезпеку для дітей пише видання Health.

Нещодавнє дослідження, яке проаналізувало понад 100 відео TikTok про хромування з понад 25 мільйонами переглядів, виявило, що більшість публікацій привернули увагу молодшої аудиторії.

Хромування може спричинити низку потенційно серйозних наслідків для здоров’я, попереджають науковці. У тих, хто це спробував, розвивається сонливість, запаморочення, нудота, невиразна мова, і вони можуть невпевнено триматися на ногах, що неминуче призводить до падінь. Можливі і серйозніші проблеми, як то порушення серцевого ритму та судоми. Саме хромування називають причиною березневій смерті 11-річного підлітка у Великій Британії. 

Є кілька порад від науковців, як убезпечити дитину від небезпечного тренду:

✔ Оскільки предмети, які використовуються для хромування, є дуже поширеними у побуті і повсякденному житті, зробити це важко, але можливо. По-перше, тримати токсичні речовини поза доступом маленьких дітей.

✔ Почати ставити запитання дитині, якщо вона раптом купує лак для нігтів, але не користується ним, має більше однієї банки комп’ютерної ганчірки або «захопилася випічкою», нічого не готуючи на кухні. Бути уважним до всього, що раптом змінюється в квартирі.

✔ Почати стежити за тим, як дитина використовує соціальні мережі. Найважливіше — переконатися, що підліток захищений від шкідливого контенту.

✔ Поговорити з дітьми про хромування «відкрито й без засуджень». Головна ідея, яку мають донести батьки, — хромування є неприйнятним.

Джерело:

Вподобайкі:

1
0
0
0

Коментарі

Песталоцці

Шановні батьки. Це для бідних.....не для еліти......в житті ти...і твоя дитина....або молот...або ковадло...молот---це не про приниження когось.....але ковадло...вчіть своїх дітей не бути ковадлом.....Прінстон....Йєль....Стенфорд....Іллінойс.....Оксбрідж....und so weiter......в поміч....

Додати коментар

Новини:

Поділитися: