Потреби та проблеми родин військовослужбовців, які виникають у шкільному середовищі

Потреби та проблеми родин військовослужбовців, які виникають у шкільному середовищі
Дата: 08.09.2024

Громадська організація «Центр інноваційної освіти «Про.Світ» у травні-червні 2024 року провела анонімне інтерв’ювання дружин військовослужбовців, у яких є діти шкільного віку. 

Саме завдяки сім’ї людина отримує не тільки спілкування, але й безумовну любов та прийняття, емоційну стабільність, підтримку, вона надихає, дає опору, надію. Чимало військовослужбовців бачать у своїй родині надійний тил. Адже думка, що хтось тебе чекає у рідному домі в певних випадках може навіть врятувати життя. 

Проте зараз родини військовослужбовців відчувають на собі щоденні хвилювання, стрес, тривогу, страх. 

Саме тому важливо допомогти таким родинам, підтримати їх, запропонувати те, що їм дійсно зараз потрібно. Для цього ми маємо розуміти їхні особливості, що вони  переживають та що відчувають. Це допоможе надати дитині, яка цього потребує, комплексну психосоціальну підтримку: вчасно зреагувати, стати опорою при втраті, допомогти витримати невизначеність чи тривогу через очікування близької людини. 

Інтерв’ювання допомогло виявити потреби і проблеми сімей військовослужбовців, які виникають у шкільному освітньому середовищі. 

В інтерв’ю взяло участь 5 осіб із 5 громад 4 областей України (Чернівецької, Дніпропетровської, Київської, Черкаської). Серед респондентів були працівники закладів загальної середньої освіти (3 особи); вдови військовослужбовців (3 особи) і жінки, які чекають чоловіка з війни (2 особи). Усі учасниці мають дітей шкільного віку. 

Учасники інтерв’ювання поділилися своїми труднощами, проблемами і переживаннями, що виникають під час їхньої взаємодії з вчителями, колегами та іншими дітьми у шкільному освітньому середовищі

Результати цього анкетування можуть бути корисними для освітніх управлінців, освітян, працівників психологічної служби школи у питаннях надання психосоціальної підтримки дітям та членам родин військовослужбовців у шкільному середовищі під час війни.

Переглянути та завантажити файл аналітичної довідки за результатами анкетування можна у цьому матеріалі.

Завантажити аналітичну довідку

Інформаційну довідку підготовано в межах проєкту “Спільна мета: проєкт підтримки сімей військовослужбовців” ГО “Центр інноваційної освіти “Про.Світ” за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”. 

Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження».Міжнародний фонд  «Відродження» – одна з найбільших благодійних фундацій в Україні, що з 1990-го року допомагає розвивати в Україні відкрите суспільство на основі демократичних цінностей. За час своєї діяльності Фонд підтримав близько 20 тисяч проектів на суму понад 350 мільйонів доларів США.

Джерело:

Вподобайкі:

0
0
0
0

Коментарі

Поки що немає коментарів. Будьте першим, хто поділився своєю думкою!

Додати коментар

Новини:

Поділитися: