Профспілка про переведення працівників пенсійного віку на безстрокові трудові договори

Профспілка про переведення працівників пенсійного віку на безстрокові трудові договори
Дата: 18.06.2024

Автор: Мар’ян Калин, заступник голови Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України

Ще хтось ризикує з роботодавців з строковими трудовими договорами у закладах загальної середньої освіти, які були укладені до рішення Конституційного суду?

Перегляньте судову практику.

https://eo.gov.ua/trudovi-vidnosyny-z.../2023/05/10/

 

Вподобайкі:

0
0
0
2

Коментарі

Валерій

Який безлад, безвідповідальний і непрофесійний підхід Держави у вирішенні судьб людей. Спочатку приймається закон, потім, через деякий час переводять вчителів без їх згоди на контракт, потім позакінченню їх звільняють, щоб дати дорогу молодим. Почаоася війна і молоді вчителі виїхали з країни, а вчити дійтей які залишилися немає кому. Як завжди через 5-10 років проснувся Конституційний суд і раптом визнає, що тей чи інший закон є неконституційним. А де ви були раніше коли приймався цей закон? Через вас сук поламалися судьби літніх людей, а де хто пішов із життя! Тварі ви, а не судді. Вас всіх потрібно сраною мітлою вимітати з суду на мусорку.

Ірина

Таких рішень Конституційного суду вже є багато, лише парадокс залишився, адже дана ухвала не вплинула на Закон, а лише визнала незаконною його частинку, при цьому ніхто не говорить про необхідність внесення змін до Закону про повну загальну середню освіту, адже ця норма і надалі залишається в самому законі без внесення будь-яких змін. Виходить, що директор, який не переведе педагога який досяг пенсійного віку на контракт, порушує сам закон!

Молодий педагог

Скажіть,а що робити молодим вчителям,які працюють на 0,25 чи на 0,5 ставки,бо пенсіонери ,отримуючи пенсію претендують на повну ставку ,бо в них досвід роботи?А олімпіадами чи конкурсами хай займається молодь.бо вони вже своє відпрацювали.Пряма дорога за кордон ,бо в школах молодих педагогів,які хочуть працювати ,,душать,, педагоги-пенсіонери.

Галина

А сільські школи? Позакривати?Вчителів на ,,вільні заробітки,,.бо пенсіонери порозпиралися, спеціалістам 35-55 років де допрацювати до пенсії?

Світлана

Чому у нас завжди крайності ? Хіба не можна працювати і пенсіонерам( у них дійсно величезний досвід ) і молодим вчителям поруч? Це буде корисно і тим, і другим . А виграють діти! Думаю, пенсіонерам просто не треба брати навантаження більше ставки , а більше годин давати молоді ! І , в кінці кінців , працювати поруч не за честь, а за совість . Може так ?

Тетяна Анатоліївна

Зараз молодь, яка закінчила педвузи, не дуже хоче іти працювати у школу, бо малі зарплати, а шукають вигідні роботи і спокійніші, бо зараз дуже важко працювати з дітьми

Доця

Палка з двома кінцями. Молодих вчителів катастрофічно не вистачає у початковій школі. У нас була пенсіонерка, за 70, оголений нерв, голова труситься, мала старечий запах, діти її не любили. Але ми всі будемо пенсіонерами, якщо доживе о, звісно. Але і уроки фізкультури і перерви у таких класах страждають насамперед. Багато але, всі не озвучиш.

Світлана

Мені 7 років до пенсії,але не можу ніяк сприйняти те,що вчителі пенсійного віку мають повну ставку і отримують гроші подвійно.Гризня за навантаження,молоді перспективні,розумні діти не можуть влаштуватися,або дочекатися належних годин,на посадах сидять по 40 років.ЦЕ ЖАХ!!!ЯКІ ВИ ПРИЙМАЄТЕ ЗАКОНИ? Це все створюється штучно для розпаду ,колапсу освітнього процесу.....і держави.Хто Вам сказав,що молодь не хоче іти працювати до школи,просто виходу немає

Додати коментар

Новини:

Поділитися: