Рішення щодо тривалості відпустки ухвалюватиме директор чи засновник школи, - Юлія Гришина

Рішення щодо тривалості відпустки ухвалюватиме директор чи засновник школи, - Юлія Гришина
Дата: 01.07.2022

"Освітяни зможуть брати відпустку повної тривалості – до 56 календарних днів! Сьогодні з колегами ухвалили відповідний законопроєкт №7251. Знаю, наскільки це нагальне питання для працівників освіти. Адже на час воєнного стану відпустка була обмежена 24 днями".

Тепер обмеження зняте, а рішення щодо тривалості відпустки ухвалюватиме директор чи засновник школи.

Історія прийняття законопроекту 7251:

"05 квітня зареєстровано законопроект 7251, який у першому читанні змінює норму наступним чином:

У період дії воєнного стану надання працівнику щорічної основної відпустки обмежується тривалістю 24 календарних дні за поточний робочий рік.

Якщо тривалість щорічної основної відпустки працівника становить більше ніж 24 календарних дні, то надання невикористаних у період дії воєнного стану днів такої відпустки переноситься на період після закінчення його дії.

Невикористані дні щорічної основної відпустки, право на які працівник набув у попередні робочі роки, не надаються у період дії воєнного стану.

У разі звільнення працівника у період дії воєнного стану йому виплачується грошова компенсація за всі не використані ним дні щорічної основної відпустки.

Така редакція норми тягне за собою подвійні витрати на зарплату та відпускні для вчителів. Тому до другого читання формулювання з імперативного змінили на диспозитивне. І тепер період відпустки може обмежуватися 24 днями. А може і не обмежуватися. "

Вподобайкі:

0
0
0
0

Коментарі

Надієчка

Круто! Жаль! Те ж, що і з відпусткою за свій рахунок. Або пиши, або....звільнимо ( особисто в телефонній розмові)

Валя

За що в нас відповідає міністер? Для чого він?

Катя

Виплатять компенсацію за 32 відпускні дні , що не додали, чи ні?

Ольга

Цікаво, керуючись чим, директор школи може відмовити вчителеві у відпустці тривалістю 56 днів🤔? Адже директор повинен дати пояснення, чому вчитель,який відпрацював навчальний рік , виконавши всі вимоги ,зокрема і дистанційного навчання, здав всю звітність ,не може підти у відпустку тривалістю 56 днів.

Любов

Це ж як має вирішити директор: підлабузникам - дати, а хто сперечається - покарати. Таким чином вчителя позбавляють ще й цього права. Ні, я згодна, йде війна, військовий час, є обмеження. Вони повинні стосуватись усіх. А не - " цьому дам, цьому не дам".

Наталя

Я - директор. Я знаю, що відпустка повної тривалості необхідна моїм колегам, адже навчальний рік був непростий, у кожного своя сімейна ситуація, усі втомлені не лише фізично, а й морально. Але норма закону позбавляє мене можливості надати 56 днів відпустки, адже засновник вважає інакше. Тому сидимо в оголошеному засновником простої ... Про фінансову автономію не говоримо.

Додати коментар

Новини:

Поділитися: