Розподіл вільних залишків коштів освітньої субвенції

Розподіл вільних залишків коштів освітньої субвенції
Дата: 23.07.2024

Сільська рада планує розподілити вільні залишки коштів освітньої субвенції по загальному фонду, які утворилися станом на 1 січня 2024 року. Освітня субвенція спрямовувалась у 2023 році на виплату заробітної плати педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти. При розподілі вільного залишку можна керуватися Постановою КМУ №6 від 14.01.2015р. (із змінами) чи необхідно враховувати тільки п.22 8 Прикінцевих положень Бюджетного кодексу України та спрямовувати вільні залишки виключно на заходи територіальної оборони, заробітну плату, енергоносії та ін.?

Відповідно до Порядку та Умов надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам (далі - Порядок), затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 14 січня 2015 р. № 6 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 5 березня 2024 р. № 245), залишки коштів за субвенцією на кінець бюджетного періоду зберігаються на рахунках відповідних місцевих бюджетів і використовуються у наступному бюджетному періоді з урахуванням цільового призначення субвенції. Також залишки можуть спрямовуватися на оновлення матеріально-технічної бази закладів та установ освіти, першочергово на потреби, визначені у Порядку.

Також повідомляємо, що обмеження використання вільних залишків коштів місцевих бюджетів та залишків коштів спеціального фонду місцевих бюджетів у період дії воєнного стану, визначені п. 22/8 Прикінцевих положень Бюджетного кодексу України, не стосуються субвенцій з інших бюджетів, про що йдеться в цьому ж пункті Бюджетного кодексу України. Тож ці обмеження не стосуються залишків коштів освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

 

Джерело:

Вподобайкі:

0
0
0
0

Коментарі

Поки що немає коментарів. Будьте першим, хто поділився своєю думкою!

Додати коментар

Новини:

Поділитися: