Розширено функціонал «Всеукраїнської школи онлайн» для підвищення якості дистанційного навчання

Розширено функціонал «Всеукраїнської школи онлайн» для підвищення якості дистанційного навчання

Функціонал вебплатформи «Всеукраїнська школа онлайн» (ВШО) на початку 2024 року оновлено! Ці зміни спрямовано на поліпшення якості дистанційного навчання та розширення можливостей платформи — у межах Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні, створеної за ініціативою першої леді Олени Зеленської.

На початку 2024 року функціонал ВШО було розширено для сумісності з порталом, на якому УЦОЯО проводить НМТ. Зокрема, були запроваджені нові види тестових завдань та забезпечено можливість контролю часу, який відводиться на тестування. Реалізовано можливість надавати автоматичний відгук на неправильні відповіді для таких типів завдань, як Checkboxes, Multiple Choice, Dropdown, Numerical Input, Text Input. Це сприяє індивідуалізації навчання.

Також було поліпшено автоматизовану розширену звітність у навчальних курсах. До загального звіту для вчителя додано розділ «Анкетування», де відображаються відповіді учнів на завдання типу опитування, опитування з множинним вибором та голосування. Забезпечено коректне відображення результатів навіть у випадках, коли учень не надав відповіді на деякі питання.

Зараз проводяться роботи зі створення спеціальних функціональних можливостей для використання ВШО для потреб експертизи і апробації підручників. До початку навчального року планується забезпечити такі функціональні можливості:

✔ відображення обговорень з майстер-курсу з апробації в курсах-копіях;

✔ можливість копіювати майстер-курси з апробації тільки обмеженому колу вчителів;

✔ додавання статусів частинам підручника для визначення етапів апробації;

✔ обмеження можливостей редагування курсів під час апробації.

Ці оновлення значно розширюють можливості «Всеукраїнської школи онлайн» та сприяють індивідуалізації навчання. Робота над тим, щоб зробити дистанційне навчання максимально ефективним та зручним для всіх учасників освітнього процесу триває!

Джерело:

Вподобайкі:

0
0
0
0

Коментарі

Поки що немає коментарів. Будьте першим, хто поділився своєю думкою!

Додати коментар

Новини:

Поділитися: