Що потрібно, аби працювати асистентом дитини в школі?

Що потрібно, аби працювати асистентом дитини в школі?

📌Вимоги до асистента дитини з особливими освітніми потребами визначені в “Умовах допуску асистента учня (дитини) до освітнього процесу для виконання його функцій та вимог до нього“. 

🔵Зокрема, асистент дитини повинен:

✅пройти СПЕЦІАЛЬНУ ПІДГОТОВКУ обсягом НЕ МЕНШЕ 15 ГОДИН, яка має включати інформацію щодо дотримання правил охорони праці та безпеки життєдіяльності в закладі освіти, ознайомлення з правами та обов’язками учасників освітнього процесу в закладах освіти, що повинно бути підтверджено документом про проходження підготовки (підвищення кваліфікації), виданим суб’єктом надання освітніх послуг з підвищення кваліфікації;

✅ пройти ПРОФІЛАКТИЧНИЙ МЕДИЧНИЙ ОГЛЯД;

✅дотримуватися ПРАВИЛ ВНУТРІШНЬОГО РОЗПОРЯДКУ ЗАКЛАДУ ОСВІТИ, правил охорони праці, безпеки життєдіяльності, пожежної безпеки, принципу конфіденційності стосовно стану здоров’я та іншої особистої інформації про учасників освітнього процесу (пункт 4 “Умов допуску асистента учня (дитини) до освітнього процесу для виконання його функцій та вимог до нього“).

❗️Нагадуємо, що “асистентом учня (дитини) може бути один із батьків (інший законний представник) здобувача освіти, уповноважена ними особа або соціальний робітник, який надає соціальну послугу супроводу під час інклюзивного навчання” (абзац 2 пункту 3 “Умов допуску асистента учня (дитини) до освітнього процесу для виконання його функцій та вимог до нього“).

❗️АСИСТЕНТОМ ДИТИНИ МОЖЕ БУТИ І ПРАЦІВНИК ЗАКЛАДУ ОСВІТИ, який суміщатиме основну роботу з послугами асистента дитини. Проте, важливо, аби робочий час на обох посадах не збігався. Адже згідно зі статтею 102 Кодексу законів про працю України: “Сумісництвом вважається виконання працівником, крім основної, іншої оплачуваної роботи на умовах трудового договору у вільний від основної роботи час на тому самому або іншому підприємстві, в установі, організації або у роботодавця - фізичної особи”).

Детальніше:👇

Наказ Міністерства освіти і науки України № 1236  від 17.11.2021 р. “Про затвердження Умов допуску асистента учня (дитини) до освітнього процесу для виконання його функцій та вимог до нього“

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0073-22#Text

Вподобайкі:

0
0
0
0

Коментарі

Поки що немає коментарів. Будьте першим, хто поділився своєю думкою!

Додати коментар

Новини:

Поділитися: