Цікаві вправи та корисні інструменти для уроків української мови та літератури

Цікаві вправи та корисні інструменти для уроків української мови та літератури

Автор: Nataliia Cheremisova

У нашій Спільноті було вже декілька конкурсів, де учасники поділилися своїми улюбленими вправами та інструментами. Не зважаючи на те, що призи отримали декілька вчителів, переможцями🏆 вийшли всі ми, адже мали змогу збагатити 📂свою методичну скарбничку цікавими 💡 ідеями.

В цьому дописі пропонуємо пригадати вправи та інструменти, які стануть в нагоді вчителям української мови та літератури.

✅ Катерина Дейнега-Ткачук поділилася вікториною “Знавці української мови”, створеної за допомогою інструменту genial.ly. Таку розробку можна використати для тижня української мови чи підсумкового уроку.

https://view.genial.ly/6522d759e8c52500111603c9/interactive-content-viktorina?fbclid=IwAR2GbmwkOUoUE9nEOnlhG6McuMPRe8pZGjrpBbCukjCPxkNyZpHs6aFMCNE

✅ Валентина Вікторівна запропонувала ознайомитися зі своєю розробкою грою-квест “Квітка-семиквітка”, яку можна використати під час вивчення теми “Прикметник”.

https://view.genial.ly/6421dcd2829d2400187a99f7/interactive-image-gra-kvest-prikmetnik?fbclid=IwAR0MsNd81qHIyX4i3npOvqVqCGlCsgEbY4xuXSXVTEQz0zBcrt-d3v04k-g

✅ Олена Фещенко навела приклад своєї вправи для уроків української літератури під час вивчення творчості Тараса Шевченка. Завдання учнів - з’єднати ілюстрації з відповідними творами.

https://learningapps.org/1174819?fbclid=IwAR3q9w8rba-q_6q6FZrTiu5kjGJvO-96a9SucOa1pWrp55Qas-g5ohMgMgw

✅ Наталія Мавдрик представила інтерактивний плакат до дня народження Тараса Шевченка “Шевченко житиме в серцях”, створений за допомогою Google Малюнки.

Посилання на папку з плакатом та описом його використання https://drive.google.com/drive/folders/1dpyingUwP80Z_xJlblcXzrDzPhQe0n3j?fbclid=IwAR1kZFt59PqWY4dgxNY6ujp6GNoyPrnHPVsuAGfNeaFQr7637bl9fFSonc4

✅Ірина Чернік поділилася інструментом для створення інтерактивних робочих аркушів Wizer.Me. За допомогою цього сервісу учитель може створювати завдання на основі відеоуроків, прикріплювати до них різні вправи, запрошувати учнів до роботи та переглядати відповіді в особистому кабінеті. Здобувачі освіти реєструються в сервісі і виконують запропоновані завдання. Досить зручним є те, що зареєструватися в сервісі можна за допомогою облікового запису Google та долучитися до Google Classroom.

✅ Людмила Царинна ознайомила з інструментом Kazka.fun, за допомогою якого можна генерувати казки та опрацьовувати їх на уроці різними способами.

Вподобайкі:

0
0
0
0

Коментарі

Поки що немає коментарів. Будьте першим, хто поділився своєю думкою!

Додати коментар

Новини:

Поділитися: