В МОН хочуть обмежити право учнів-ВПО обирати школу і призупиняти діяльність шкіл Порядком здобуття освіти в умовах воєнного стану

В МОН хочуть обмежити право учнів-ВПО обирати школу і призупиняти діяльність шкіл Порядком здобуття освіти в умовах воєнного стану
Дата: 24.06.2024

Автор: Андрій Черних, експерт з питань освіти

Пункт проекту Наказу МОН про Затвердження Порядку та умов здобуття загальної середньої освіти в комунальних закладах загальної середньої освіти в умовах воєнного стану в Україні:

Освітня діяльність закладів освіти, що не відповідають вимогам пунктів 3-6 цих Порядку та умов, має бути призупинена, а їх наявне майно передане на відповідальне зберігання юридичним особам, визначеним їх засновниками або відповідними обласними, Київською міською військово-цивільними адміністраціями.

Учні закладів освіти, освітня діяльність яких була призупинена, відраховуються із закладів освіти або за заявою одного з його батьків чи інших законних представників, поданою у паперовій та/або електронній формі особисто, на електронну адресу чи засобами електронно-комунікаційних систем, переводяться до іншого закладу освіти для продовження здобуття загальної середньої освіти.

Вподобайкі:

0
0
0
7
1

Коментарі

Ірина

Мало того, що діти позбавлені можливості жити в своєму домі, спілкуватися зі своїми знайомими й друзями, то ще треба позбавити їх права вчитися в тому навчальному закладі і в тих учителів, до яких вони звикли. Якщо ВПО, то це вже не люди? Їх можна позбавляти будь-яких прав? У них і так дитинство вкрали. Зручно керувати з кабінетів, коли для твоєї дитини нічого не міняється. Сором так ставитися до своїх людей!

Роза Миколаївна Невизнана

Цікаво, де можна знайти текст даного проєкту наказу? Вже не перший раз у дописах він фігурує, але ніде немає покликання. Є методичні рекомендації МОН щодо здобуття загальної середньої освіти в умовах воєнного стану, в яких нічого подібного, сказаного в дописі, немає. Чергова ІПСО? Навіщо?

Олена

https://drive.google.com/file/d/1Pl0RoK_-dDnsG4EJZWmYFDwqxJybIQw4/view?usp=sharing Посилання на проект наказу

Людмила

Ви спочатку спитайте чому діти ВПО не йдуть навчатися в іншу школу. Нехай діти розкажуть, як вони страждають від булінгу. Чому ВПО це ті кого можна бити, ображати. Чому діти не хочуть виходити на вулицю?! Єдина радість, яка залишилися, це спілкування зі своїми однокласниками, вчителями де всі рівні, нехай онлайн, але це справді радість для дитини.

Надія

Таке відчуття, що нас хочуть позбутися, викинути з України. Це ви нас уже так готуєте до того, що нас таки здадуть? Мало того, що під постійними обстрілами, так ви ще й нам контрольний в голову! Київ забув, як самі тряслися, як були у відчаї! Зарано, війна триває. Залиште нас без роботи, наших дітей позбавте можливості мати українську освіту, а потім будете дивуватися, чому люди втрачають віру. Де ж тому патріотизму взятися, коли його наша влада й убиває.

Інна

Які виїзні сесії для дитини 5 класу без батьків? Чому вони там навчаться? Я вважаю що це не вихід! Нехай вже краще навчаються онлайн! Наприклад я не маю наміру відпускати свою дитину не відомо куди!!!

Додати коментар

Новини:

Поділитися: