Зарплата вчителів — з 2 вересня зростання не буде: міністр освіти

Зарплата вчителів — з 2 вересня зростання не буде: міністр освіти
Дата: 26.08.2024

Оксен Лісовий на освітній конференції «Серпнева 2024», розповів, що розуміє, наскільки очікуваним є підвищенням оплати роботи педагогів. І на це потрібно від 47 до 270 мільярдів гривень додатково на рік. Сума різниться залежно від системи, за якою підвищувати зарплати — одноразово чи поетапно, — пояснив він.

Сергій Бабак, голова освітнього комітету Верховної Ради, додав, що для збільшення зарплати освітян удвічі варто додати ще 100 мільярдів з бюджету країни. А нині 70% бюджетних коштів йдуть на оборонні потреби.

Втім, запевнив Оксен Лісовий, попри складну економічну ситуацію, підвищення може відбутися у 2025 році завдяки збільшенню освітньої субвенції.

Джерело:

Вподобайкі:

0
3
0
0
17
1

Коментарі

Анна

Козли брехливі

Галина

Підвищувати зарплатню помічникам депутатів- гроші є, а гідно оплачувати роботу вчителів - немає.

Іванна

Все як завжди…Зате депутати собі зарплатню піднімають, не дивлячись на війну…вони ,бачте, «переробляють» на роботі…Коли вже нажруться ???

Каріна

Мразі

Інна

Живемо як у тій приказці. М'яко стелиш, тільки твердо спати. Добре, що пан міністер отримує більше 80 тис.

Таня.

Паскудиська міністерські!Добре, що про себе не забувають.Для них війни немає.

Маша

І після цього голодний вчитель повинен вчити дітей справедливості . Вони не соромляться писати про розміри своєї зарплатні та премії, а потім розповідають, що для вчителів грошей немає.

Світлана

Чому ж тоді пан міністр не скаже, щоб для вчителів не збільшували обсяг роботи? Навішують на вчителя безліч обов'язків, вчителі перевантажені та виснажені, про що свідчать результати безкінечних опитувань ( питання - для чого їх проводити, якщо не приймаються міри для покращення умов роботи вчителів?!!!), а оплата праці ЩЕ НИЖЧА ніж раніше. Чому саме ЦЕЙ аспект НІКИМ з посадовців не конролюється і не ухвалюються рішення щодо виправлення ситуації? Чому стаття Закону "Про освіту", яка стосується оплати праці педагогів, не є обов'язковою для виконання, а інші норми Закону щодо відповідальності та обов'язків вчителя це строго обов'язково для виконання? Не оплачується робота - ніхто не має права вимагати її виконання - саме такий підхід повинен зараз домінувати в усіх освітянських розпорядчих документах. Досить знущатися над вчителем!

Додати коментар

Новини:

Поділитися: