Добір закладів освіти для проведення апробації підручників

Добір закладів освіти для проведення апробації підручників
Дата: 29.08.2024

Міністерство освіти і науки України спільно з Українським інститутом розвитку освіти оголошують добір закладів освіти для проведення апробації підручників 2024/2025 навчального року.

Міністерство освіти і науки України запроваджує апробацію навчальної літератури для дослідження й підвищення її якості.

Відповідно до пункту 4 статті 75 Закону України «Про освіту», навчальна література, що видається (повторно видається) коштом державного бюджету для використання в освітньому процесі, має пройти апробацію. Порядок проведення апробації затверджено МОН, більше про нього читайте за покликанням.

У 2024/2025 навчальному році апробацію проходять підручники / посібники для 8 класу закладів загальної середньої освіти.

Міністерство освіти і науки України визначило державну установу «Український інститут розвитку освіти» (далі — УІРО) установою, що здійснює організаційні та науково-методичні заходи щодо апробації (наказ МОН від 13.08.2024 № 1130). 

Апробація підручників / посібників розпочнеться 2 вересня 2024 року і триватиме до 1 січня 2025 року.

До 29 серпня 2024 року закладам освіти потрібно надіслати відповідні документи на адресу УІРО: вул. Митрополита Василя Липківського, 36, 03035, Київ, Україна, або info@uied.org.ua.

Перелік документів:

заява від ЗЗСО, підписана директором / директоркою,з гарантією того, що апробацію буде проведено в повному обсязі та належним чином;

заява вчителя / вчительки, який / яка бере участь в апробації (додаток 3);

згода вчителя / вчительки, який / яка бере участь в апробації, на оброблення персональних даних (додаток 4).

З детальною інформацією про апробацію можна ознайомитися на сайті УІРО в розділі «Апробація».

Звертаємо увагу, що участь педагогічного працівника в апробації враховується під час проходження атестації як «участь у процедурах і заходах, пов’язаних із забезпеченням якості освіти та впровадженням інновацій, педагогічних новацій і технологій у системі освіти».

Джерело:

Вподобайкі:

0
0
0
0

Коментарі

Поки що немає коментарів. Будьте першим, хто поділився своєю думкою!

Додати коментар

Новини:

Поділитися: