МАН запустила інтерактивний курс «Математика. Головоломки»

МАН запустила інтерактивний курс «Математика. Головоломки»
Дата: 10.10.2024

Мала академія наук запустила відеопроєкт «Математика. Головоломки» — освітній диджитал-курс, який знайомить дітей і дорослих із різноманітними головоломками та математичними задачами, що виходять за межі традиційної шкільної програми. 

За даними міжнародного дослідження якості освіти PISA, 42 % українських підлітків не досягають базового рівня математичної грамотності. Тож проєкт створили задля подолання освітніх втрат, зокрема з математики.

«Таких курсів сьогодні майже не існує. Унікальність курсу в тому, що він базується на рекреаційній математиці — галузі, яка не тільки розвиває інтелектуальні здібності, але й допомагає “розвантажити” психіку через цікаві, ігрові та творчі задачі. Це особливо важливо у воєнний час, коли школярі постійно зазнають стресу та потребують додаткових інструментів для психологічної підтримки», — розповідає про ідею створення проєкту завідувачка лабораторії математичних наук МАН докторка фізико-математичних наук Катерина Терлецька. 

У кожному з чотирьох модулів курсу відбувається відеознайомство з кількома типами головоломок та задач різних рівнів складності: від математичних квестів до ілюзій, фокусів та парадоксів. У відео глядачі також дізнаються розгадку тих чи інших ребусів, а ще — способи ускладнити їх для ігор у групах. Крім того, проєкт інтерактивний: завдання та головоломки можна вирішувати одразу, переглядаючи відео. 

Автори розробили курс таким чином, щоб він був помічним і дітям, і дорослим: педагогам, які прагнуть зробити уроки інтерактивними й практичними, школярам, їхнім батькам та будь-кому, хто хоче навчитися застосовувати нестандартне мислення у різних життєвих ситуаціях. 

Перший модуль-знайомство вже можна переглянути на МАНплатформі або YouTube. А серед тих, хто протестує головоломки та задачі з першого модуля і поділиться цим у коментарях до випусків, МАН розіграє книжкові призи та математичний мерч. Умови розіграшу — у фейсбуку та інстаграмі.

На глядачів чекає аж два розіграші подарунків протягом курсу 🎉

Серед тих, хто протестує головоломки та задачі з першого модуля і поділиться цим у коментарях до випусків, МАН розіграє перші подарунки 🎁

Це лише перший розіграш призів. Спойлеримо: наступний розіграш разом із другим модулем курсу анонсуємо спільно з потужним новим партнером Малої, який разом із нами популяризує математику і дарує свої ексклюзивні подарунки ❤️‍🔥

Не пропустіть!

Джерело:

Вподобайкі:

4
0
0
0

Коментарі

Поки що немає коментарів. Будьте першим, хто поділився своєю думкою!

Додати коментар

Новини:

Поділитися: