Методичні рекомендацій обсягом 194 аркушів - рекорд бюрократії гідний занесення в Книгу рекордів Гіннеса

Методичні рекомендацій обсягом 194 аркушів - рекорд бюрократії гідний занесення в Книгу рекордів Гіннеса
Дата: 11.09.2024

Автор: Ігор Лікарчук, екскерівник Українського центру оцінювання якості освіти

Дослідженням історії діяльності міністрів освіти України займаюся на перший десяток років. Вив та і проаналізував силу-силенну архівних документів Міносвіти, починаючи із 1917 року. Але жодного разу не зустрічав серед них Методичних рекомендацій обсягом 194 аркушів. Тепер вони є. Рекорд бюрократії гідний занесення в Книгу рекордів Гіннеса. Майже упевнений, що 95% вчителів їх не прочитають. Або їм для цього спеціально потрібно дати тиждень для методичної роботи. Куди котимося, друзі?

А якщо жартома, то це не методичні рекомендації, а своєрідний… презерватив. Як справжнім презервативом захищаються від небажаної вагітності та інфекцій, так і подібними рекомендаціями чиновники МОН захищаються від звинувачень у тому, що вони нічого не роблять. Або в тому, що роблять не потрібне освіті.

Вподобайкі:

9
18
0
0
2

Коментарі

Віталій

Є лише одна корисна методика....хороша зарплатня....все інше...зловредна брехня

Віталій

Найкращу методику для таких структур дав Фердінанд Пієх у 1998 р. ihr seid alles geveuert....

Марія

Прикро, якщо вчитель ходить до школи лише за зарплатою.....

Марія

Прикро, якщо вчитель ходить у школу лише з думкою про зарплату.....

Олена

Мені так оце подобається, а ви на роботу ,напевно себе показати ходите, а гроші Вам взагалі ,не треба,то ж зло. А їсть учитель зошити і обкладинки,бо нащо йому гроші? Хай духом святим питається і діти хай голодують. Мене це вже аж бісить. Методичної роботи наскільки багато, що і дня вихідного немає ,щоб якісь документи не змушували робити. Ні зарплати нормальної, ні поваги. Працюєш за 450 грн в день. Де ви бачили таку зп?. Дитину в садочок повести 800 грн вартує в день ,продуктів купить. Що за люди? Перед тим ,як судити ,вдягни мої тапки і пройди моєю дорогою.розумники блін. Вчитель повинен не заради зарплати. А жити він ,як буде? З таким успіхом скоро державних вчителів одиниці буде. Коли тобі в приватній пропонують ,в половину більшу зп.

Віктор

Усі професії від вчителя, а вчитель - професія від Бога! І якщо сьогодні вчителя від Бога, суспільство принижує: і морально, і матеріально, то воно приречене на велику біду!

Ксенія

МОН сьогодні - це збіговисько невдах і паразитів на тілі української освіти.

Марго

Для Марія А ви не за зарплатою, а за ВЕЛИКОЮ зарплатою ходите?

Марго

Для Марія. В статті ніхто не писав, що вчитель тільки за зарплатою ходить до школи. Цікаво, чим займаються працівники МОН цілий рік, якщо вони свої недолугі рекомендації видають 30 серпня. Коли вчитель має час їх хоча б перечитати?

Додати коментар

Новини:

Поділитися: