МОН оголошує добір тренерів із програми шкільного курсу «Захист України»

МОН оголошує добір тренерів із програми шкільного курсу «Захист України»
Дата: 25.06.2024

Міністерство освіти і науки України оголошує добір тренерів, які навчатимуть вчителів для викладання оновленого курсу «Захист України» у 10–11 класах. Долучайтеся до формування в Україні суспільства зі стійкою громадянською позицією та оборонною свідомістю.

Хто може стати тренером/-кою:

• вчителі предмета «Захист України» або суміжних дисциплін;

• інструктори центрів цивільного захисту;

• демобілізовані захисники і захисниці України;

Програма підготовки тренерів охоплює теми: інтерактивні методи викладання, основи національної безпеки, військове управління, протидія інформаційним загрозам.

Навчання тренерів триватиме в Києві з 8 до 12 липня. Організатори оплачують проживання і харчування.

Після навчання та професійного вишколу тренери отримають сертифікати й зможуть навчати вчителів «Захисту України» у своїх громадах чи областях за кошти спеціальної субвенції з державного бюджету. Таким чином здобуті знання передаватимуть каскадним методом до більшої кількості педагогів у кожному куточку України.

Навчання тренерів необхідно для комплексного оновлення дисципліни «Захист України», що передбачає нову навчальну програму та підходи до викладання. Наша мета — сформувати в молодого покоління активну громадянськість, оборонну свідомість, практичні навички у сфері безпеки, стійкість у надзвичайних ситуаціях.

Дізнавайтеся більше про ініціативу за покликанням. Реєстрація триває до 1 липня.

Джерело:

Вподобайкі:

0
0
0
0

Коментарі

Володимир Продан

Мене цікавить запитання про досвід участі бойових діях. Тут мається на увазі наявність посвідчення УБД, чи банальний прагматичний досвід?

Додати коментар

Новини:

Поділитися: