МОН розглядало можливість впровадити пʼять предметів на НМТ у 2025 році

МОН розглядало можливість впровадити пʼять предметів на НМТ у 2025 році
Дата: 18.10.2024

Автор: Юлія Гришина, народна депутатка, 17.10.2024 р.

Сьогодні на засіданні Комітет Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій розглядали законопроєкт #12053 – «Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підсумкової атестації та вступної кампанії 2025 року». Комітет рекомендував залишити для наступної вступної кампанії минулорічні умови, що передбачають складання чотирьох предметів на НМТ (три – обовʼязкові, один – на вибір). Водночас МОН розглядало можливість впровадити пʼять предметів на НМТ у 2025 році.

Три роки пандемії COVID-19, третій рік повномасштабного вторгнення росії в Україну. Щороку – все гірші результати складання НМТ, все більші освітні втрати та відтік абітурієнтів за кордон. Цьогоріч кількість вступників на бакалаврат до українських ЗВО скоротилася на третину порівняно з 2023 роком.

Вважаю, що в таких умовах основне завдання – зберегти українську систему освіти та наших дітей в цій системі.

Посилення вимог до правил вступу жодним чином не корелюється з досягненням цієї мети. Тому я утрималася від голосування за цей законопроєкт. 

Вважаю, що всі зусилля зараз необхідно спрямувати на створення безпечних умов навчання, покращення якості освіти та захист наших дітей 

Вподобайкі:

0
7
0
3
9
1

Коментарі

Олена

Перед тим, як щось розглядати та впроваджувати, хай би оте "моно" влаштувало собі пробний НМТ хоча б на 4 предмети і спробувало спочатку на своїй шкурі, а потім дітям... 4 предмети були на грані фізичних можливостей, не говорячи вже про психологічні, а воно хоче 5

Ольга

Слів немає, хай самі своє нмт складають, спеціально так зробили, щоб топити

Олена Малик

З кожним раундом рехворм від МОН результати в освіті все гірші. П'ятикласники (НУШ) ледве читають і в основній масі не можуть без помилок списати короткий текст. Скоро не буде кого та й кому вчити. На жаль. Система буксує і сипеться. Це видно всім, крім МОН. Лісовий ніякий як міністр, лояльний виконавець. Про який п'ятий предмет вони верзуть?!

Додати коментар

Новини:

Поділитися: