Навчально-виховний процес у початковій школі (НУШ) - наскрізний (ОНОВЛЕНО)

Навчально-виховний процес у початковій школі (НУШ) - наскрізний (ОНОВЛЕНО)
Дата: 04.07.2024

Автор: Тетяна Гребенюк

Вчителі знову ходять по освітніх базарах і скуповують виховні плани для 1-4 класів).

Колеги, освітній процес у початковій школі - наскрізний. Окремих виховних планів ми не пишемо. Ніхто не звільнить нас від папероманії, поки ми самі себе не звільнимо!

Піднімайте це питання на педрадах, обговорюйте і приймайте правильне рішення, за яке - і голосуйте.

Читайте ще окремі дописи у коментарях про те, чого не вимагається зараз.( Нова інструкція з діловодства для ЗЗСО вам у поміч)

Багато вчителів кажуть, що дирекція примушує  їх писати  виховні плани, бо "..як хтось приїде на перевірку, то треба мати, треба показати " ))

Виховну роботу з дітьми можна побачити наживо, відчути, поспостерігати ...і без паперів!

 

Виховні розмови з учнями  мають бути за потребою , вже,  тут і зараз. І ніякі записи (обов'язково щось провести ) не дадуть такого результату, як обговорення, бесіда , діалог чи дискусія - ЗА ПОТРЕБОЮ. Вчитель сам вирішить у який момент і про що варто поговорити з учнями.


ВАЖЛИВО ЗНАТИ!

Багато вчителів у 1-4 класах і далі продовжують писати плани виховної роботи на семестр, рік... Деякі просто купують готові виховні плани у колег ( у фб є купа виховних на продаж))

Колеги, читайте Концепцію НУШ, на якій будується НУШ! Сторінка 20 ( скрін подаю). Нема окремих " занять із моралі"! Навчально - виховний процес - НАСКРІЗНИЙ! Виховуємо наших учнів на всіх уроках, на ранкових зустрічах, на перервах, у їдальні, на вулиці....

Кожного дня трапляються  зовсім незаплановані виховні моменти : взаємовідносини з однокласниками, порушення правил класу чи роботи у групах, парах, суперечки під час гри чи дискусії... тощо. Все це пояснюється, вирішується , обговорюється та приймаються рішення одразу - і ЦЕ НАЙКРАЩЕ ПРАЦЮЄ, бо вирішуємо проблеми , які склалися-  тут і вже! 

P.S. Якщо цього не знали ви чи ваша дирекція, то рекомендую прочитати всю Концепцію НУШ. Успіхів нам усім!

Вподобайкі:

0
2
1
1

Коментарі

Практик

Все це правильно, але якщо вчитель не планує свою виховну роботу, він не готовий будь-коли підтвердити свій виховний вплив. Я маю на увазі приклади, цитати, притчі, роздатковий матеріал. Потрібно робити план за датами, святами, щоб бути готовим підтвердити те, що ви будете виховувати на кожному кроці освітнього процесу.

Людмила

А нічого, що цей "навчально-виховний процес " давно називається "освітній"?

Петро

А за що ж тоді заступнику директора з виховної роботи доплату в розмірі 20 відсотків встановлюють при тарифікації, який відповідає/ мв би відповідати за впровадження Концепції НУШ??? Справи розходяться з фінансами))) Будьте оборежні..

Василина

Популістский допис, який, на даль, "на ура" сприймуть маси. Враження, що автор не читав інструкцію з діловодства, на яку посилаються. А про організацію освітнього процесу взагалі не чув

Ніна

Доброго дня. 1-4 не пишуть плани, бо наскрізне виховання. Цікавить питання : як бути з 5-7 класами, вони також НУШ. Якщо ( згідно Концепції), то не пишуть, а на котрому тоді уроці, перерві провести єдиний урок, урок мужності, зустріч з відомими людьми....

Додати коментар

Новини:

Поділитися: