Оновлений «Захист України» Із сучасним обладнанням: розпочинається процес закупівлі

Оновлений «Захист України» Із сучасним обладнанням: розпочинається процес закупівлі
Дата: 15.07.2024

Уже цього року в громадах почнеться створення осередків для викладання оновленого предмета «Захист України». Один осередок на 5–10 шкіл має бути обладнаний сучасною технікою для опанування практичних навичок учнями. Саме на це уряд виділив 1,65 млрд грн субвенції. Основну частину — 80% навчального обладнання — купуватимуть в електронному каталозі Prozorro Market, який адмініструє державна установа «Професійні закупівлі». Щоб придбати інші 20% обладнання, замовники мають право самі обирати формат для закупівель: Prozorro Market або відкриті торги.

Осередки «Захисту України» буде оснащено сучасним обладнанням, зокрема:

• комп'ютерними симуляторами управління дронами, що складаються з дрона, інтерактивних окулярів, пульта та іншого обладнання;

• інтерактивними лазерними стрілецькими тренажерами, які створюють імітацію стрільбища, транслюючи зображення на екран. Цей безпечний тренажер використовує макети зброї для навчання базових навичок користування зброєю;

• манекенами для навчання домедичної допомоги й серцево-легеневої реанімації та інші інструменти для вивчення тактичної медицини.

«Один осередок для оновленого предмета «Захист України» можна створити орієнтовно на 5–10 шкіл. В одному добре оснащеному осередку можуть проходити навчання від 80 до 1000 учнів. І дуже важливо наповнити осередок інноваційним та якісним обладнанням. Адже мета нової концепції викладання — забезпечити рівний доступ учнів до матеріально-технічної бази, а отже, і до отримання практичних навичок», — прокоментував міністр освіти і науки України Оксен Лісовий.

Команда ДУ «Професійні закупівлі» проводить консультації з виробниками та дистрибʼюторами товарів для забезпечення максимально прозорих і конкурентних процедур. Уже розпочалася перевірка постачальників, серед них ті, які уже отримали підтвердження.

«Знання, що школярі здобувають на уроках «Захисту України», можуть врятувати життя. Якість цих знань напряму залежить від обладнання, на якому учні будуть тренуватися. Саме тому для нас у «Професійних закупівлях» дуже важливо допомогти громадам та школам придбати якісне обладнання. Завдяки закупівлям через е-каталог Prozorro Market навчальне устаткування придбають прозоро та швидко. Також цей механізм дає змогу суттєво заощаджувати кошти держави, що дуже важливо в умовах війни та обмежених ресурсів. Заощадження можна використати для подальших закупівель або інших важливих потреб», — додав керівник ДУ «Професійних закупівель» Євген Якубовський.

Повний перелік товарів, які будуть купувати для шкільних кабінетів «Захисту України», доступний за покликанням.

Джерело:

Вподобайкі:

0
0
0
0

Коментарі

Поки що немає коментарів. Будьте першим, хто поділився своєю думкою!

Додати коментар

Новини:

Поділитися: