Оприлюднено коефіцієнти для спеціальностей при вступі

Оприлюднено коефіцієнти для спеціальностей при вступі
Вступ
Дата: 26.03.2024

Міністерством освіти і науки оприлюднені значення вагових коефіцієнтів, які застосовуватимуться для кожної спеціальності при вступі до закладів вищої освіти.

Цьогоріч для конкурсного відбору будуть зараховуватися бали НМТ з української мови (перший предмет), математики (другий предмет), історії України (третій предмет) та одного предмета на вибір вступника.

Також для вступників на творчі або спортивні спеціальності будуть зараховуватись результати творчого конкурсу, який теж має невід'ємний ваговий коефіцієнт.

Будь-яка комбінація обраних вступником предметів дозволить йому вступити на будь-яку спеціальність із тим предметом, який він вибрав.

Водночас, обираючи четвертий предмет для складання НМТ, вступнику необхідно зважати на встановлені МОН коефіцієнти, що будуть застосовані для кожної із спеціальностей.

Суть застосування коефіцієнтів полягає у наданні результатам з предметів НМТ більшої ваги при вступі на споріднену предмету спеціальність.

Тобто при вступі на правничий напрям найбільшу вагу матиме результат з іноземної мови, при вступі на ІТ-спеціальності – з фізики, а при вступі на медичні спеціальності – результат з біології тощо.

Заздалегідь ознайомившись із ваговими коефіцієнтами, вступники зможуть визначити, результати якого предмета є більш пріоритетними для вступу на ту чи іншу спеціальність.

ДИВИТИСЯ ТАБЛИЦЮ КОЕФІЦІЄНТІВ

 

Вподобайкі:

0
0
0
0

Коментарі

Поки що немає коментарів. Будьте першим, хто поділився своєю думкою!

Додати коментар

Новини:

Поділитися: