Педагогічне навантаження педагогічних працівників

Педагогічне навантаження педагогічних працівників
Дата: 08.08.2023

Кожний педагогічний працівник попередньо вже ознайомлений зі своїм плановим навантаженням на новий 2023 - 2024 н. р. Водночас, управління щороку отримує звернення щодо процедури розподілу і затвердження педагогічного навантаження у школах. Зібрали у інфографіці основні, на наш погляд,  аспекти цієї процедури.

Вподобайкі:

0
0
0
0

Коментарі

Тетяна

Цікаво, що робити тим,кому зменшили навантаження без письмової згоди , для того , щоб директор прийняв на роботу ще одну людину ,без педосвіти, яка закінчила тільки перший курс інституту?

Валентина

Звернутись до профспілки, оскільки порушено Ваші права. Якщо районна не підтримає, звертайтесь вище , до обласної профспілки

Ірина

Профспілки не допоможе Директор має кадрову самостійність і автиномію

Олександр

А коли на роботу беруть без пед освіти, оце нонсенс!

Тетяна

Зараз можна брати на роботу без педосвіти.І до речі,профспілку в школі анулювали.

Ірина

Так,директор має кадрову самостійність, але має забезпечити Вас навантаженням у 18 годин.Якщо у Вас менше ніж 18 годин,звертайтесь до профспілки.Якщо немає шкільної,є обласна або навіть всеукраїнська.Гаряча лінія дійсно працює,особисто користувалась.

Олена

А ситуація, коли пенсіонерам дають години на рівні з молодими (а іноді навіть і більше)-нікого не бентежить? Може вже настав час обмежити навантаження пенсіонерам, особливо кому за 70-т.

Людмила

Звернутись до юриста, він і поставить всі крапки над "і".

Тетяна

Олені.А може це називається ейджизм відносно до пенсіонерів?

Валентина

Олені. Шановна, а ви згодом не станете пенсіонеркою?? Зазвичай, на пенсіонерах і тримаються школи. Чи у нас у країні у народу не рівні права?? Набирайтесь досвіду І формуйте собі відповідне ставлення до вас адміністрації школи. А якраз і пенсіонери є дуже гарними наставниками.З повагою.

Ольга

Дайте будб ласка номер гарячої лінії

Віта

Профспілки України. Юридичні консультації можна одержати шляхом звернення на телефонну «гарячу лінію» за телефонами: (044) 205-76-47, 205-76-46.

Молодим та предпенсійного віку як заробити гарну пенсію ,коли пенсіонерам дають навіть більше ніж іншим?! А якщо конкурси чи олімпіади,то відповідь одна:" У нас є молоді- хай виставляють!!!"

Молодим та предпенсійного віку як заробити гарну пенсію ,коли пенсіонерам

Молодим та предпенсійного віку як заробити гарну пенсію ,коли пенсіонерам дають навіть більше ніж іншим?! А якщо конкурси чи олімпіади,то відповідь одна:" У нас є молоді- хай виставляють!!!"

Молодим та предпенсійного віку як заробити гарну пенсію ,коли пенсіонерам дають навіть більше ніж іншим?! А якщо конкурси чи олімпіади,то відповідь одна:" У нас є молоді- хай виставляють!

Лариса

У нас ніколи не повідомляли навантаження до відпустки, завжди в кінці серпня. Всю відпустку не знаєш, чи дадуть хоча 6 годин,чи варто шукати додаткових заробітків. Пояснення одне: я тут директор, тому я вирішую. Хто пробує не погодитися має менше 10 год...

Людмила

Про кількість годин на наступний рік адміністрація повідомляє в кінці травня після попередньої комплектації

Анна

Як бути вчителю початкових класів,у якого забирають без його згоди 2 години з ставки у 1 класі для іншого вчителя,а довантажують двома годинами інформатики,при тому,що у школі в поч.класах працює пенсіонер на ставку.

Аліна

Радилась з юристом, якщо директор порушує норму в 18 годин без згоди і не повідомляє працівників про навантаження до відпустки, потрібно писати скаргу в Управління освіти чи інший орган, який виконує функції засновника і є над школою. Бо автономія ОБМЕЖЕНА законом про освіту, а засновник КОНТРОЛЮЄ фінансово-господарської діяльність закладу. До профспілки можна звернутись, але максимум, що вони зроблять - направлять листи керівнику і можливо також засновнику. Згідно закону про освіти недопустима дискримінація за віком, тому пенсіонери мають ті самі права, що й інші.

Ольга

Сама стикнулась із тим, що деякі вчителі мають навантаження 24 і 26 годин, коли тобі дають 8 годин. Мабудь вони дуже вигідні аатономному директору.

Наталя .

Усі будете колись пенсіонерами.

Аня

МОЛОДИМ ПОТРІБНО ДІТОК ПІДНІМАТИ.ЇМ ПОТРІБЕН ГАРНИЙ ЗАРОБІТОК А ПЕНСІОНЕРАМ ГАРНА ПЕНСІЯ. ЯКЩО МОЛОДІ ПОКИНУТЬ КРАЇНУ І ВИЇДУТЬ,ХТО ДЛЯ ПЕНСІОНЕРІВ (В ПЕС.ФОНД)ГРОШІ ЗАРОБИТЬ? ЯКЩО ХОРОША ПЕНСІЯ,ТО НА ПЕНСІЮ.АЛЕ НІ ХОЧИМО 10000З.П І +8000ПЕНСІЇ.МОЖЕ СОВІСТЬ ???

Анна

Години годинами,а потрібно звертати увагу і на кількість учнів у класі,є класи по 10-15 учнів,а є по 25-30 учнів,а зарплата така сама

Лідія

Спочатку директор має забезпечити ставками основних працівників, а пенсіонерам може дати 1-2 год і це вваж

Лариса

Я пенсіонерка, мені вже 70, але через нестачу молодих вчителів за спеціальністю адміністрація просить мене продовжити працювати. Мені вже важко тягнути таке навантаження, але доводиться погоджуватись, бо молоді з цієї спеціальності немає. То в чому моя вина? Якщо є молоді математики-фізики, відгукніться! Із задоволенням віддам значну частину годин. При потребі і зовсім залишу роботу.

Василь

Є пенсіонери які дійсно продовжують працювати, а є ті, яким години давай, а олімпіади, відкриті уроки та інша навантажувачів то .... Нам всеодно бо ми на пенсії...

ІРИНА

В кого шукати правду, коли в школі пропрацювала 28 років, маю вищу категорію, звання старшого вчителя, вдова, самостійно майже 6 років виховую неповнолітнього сина і дають навантаження 12 годин. Як бути, а головне як пржити із дитиною на ці "мізерні кошти". Голова профспілки підписує навантаження. (доречі, в минулому році навантаження дали лише 9 год, ЗЗСО І-ІІІ ст)

Не потрібно гризтися сіж собою, шановні колеги. Потрібно щось міняти у кращу сторону в оплаті педагогічних працівників. Держава повинна про це подбати. Всім потрібна достойна зарплата. Ви читали колись коментарі наших депутатів, у яких вони б скаржилися один на одного у кого яка зарплата?

Не потрібно гризтися між собою, шановні колеги. Потрібно щось міняти у кращу сторону в оплаті педагогічних працівників. Держава повинна про це подбати. Всім потрібна достойна зарплата. Ви читали колись коментарі наших депутатів, у яких вони б скаржилися один на одного у кого яка зарплата?

Світлана

Всі будемо пенсіонерами, Але давайте пенсіонерам години тоді, коли не пенсіонери забезпечені.

Ольга

А якщо ми з березня 2022на простої,через війну,за весь час виплати зп 3 рази,і все,виживай як хочеш,дит.заклад не працює,і ніякої інформації нам не надають,коли відкриють невідомо...дали б хоть якесь навантаження,директор мовчить,ніякої інформації

Оксана

Стаття 22 Закону Украіни дозволила всім директорам забирити години у пенсіонерів та переводити на строковий трудовий договір.Рішенням Конституційного Суду Украіни від7.02.2023 р. визнано Статтю 22 / неконституційною/ і всіх пенсіонерів перевести на бестроковий трудовий договір.З директором м.Дрогобича Львівськоі обл. Гімназіі 17 проходять судові процеси , бо він одних пенсіонерів перевів на безстрокові трудові договори , в інших не хоче. Наш директор вважає, що це його школа і він може робити все що заманеться.

Наталія

А де бачили пенсію вчителя 8000 грн? Я не бачила

Наталя

Є і 10 тисяч.!

Світлана

Всім не вгодиш. Але, якщо пенсіонер бажає працювати, це його конституційне право. А заміни перетасовки в школі попахують корупцією і не тільки кошторисної а типу кум, сват, коліжанка або взагалі авторитетна людина.

Наталія

Кожний хай думає про себе, а не тикає пальцем в іншого. Це в нас вже так заведено. Є закон і його треба дотримуватись. Школи перетворюють в базар. А всім треба об'єднуватись і боротися з першопричиною: чому малесенькі пенсії і не дуже більші зарплати?

Людмила

В мене одне запитання.Чому всі вважають що вчитель пенсіонер не має право мати ставку. Чомусь кажуть що ви ж пенсіонер.Вам даємо тільки 7 годин. Віддають твої години вчтелю який не фахівець по цьму предмету.

Доброго дня!!! А наша ОТГ звільняє вчителів пенсіонерівтак: з одних шкіл - щороку всіх , які відпрацювали 1рік

на строковому договорі, а з школи, де знаходиться сільська рада, коліжанки, свати, брати - жодного, працюють 60 - 70+. Сам директор - пенсіонер, дружина і ще до 10 чол. пенсіонерів. Мододі спеціалісти працюють не на повну ставку. Де ж справедливісь? Якби нам дали пенсію достойну, спокійно б виходили на пенсію. А на ці жебрацьку копійки не можливо прожити. Зате депутатам, суддям, прокурорам знайшлися коши на підвищення зарплати . А вчителі на простої... Премії собі виписують сільські голови.

Олена

У пенсіонерів є хоча б пенсія. А що робити молоді? Ніхто не займається ейджизмом, але у нас багато пенсіонерів в освіті, які не завжди витягають навантаження. Якщо є молоді спеціалісти, навантажувати, в першу чергу, потрібно їх. Інакше через декілька років, в освітніх закладах працюватимуть одні пенсіонери. А дітям з ними не дуже цікаво. І це факт.

Галина

Якщо вас прийняли на роботу з неповним тижневим навантаженням,тоді нічого не зробите,лише добровільно.Дивіться запис у трудовій книжці

Олександр

Доброго дня! В мене таке питання: Я викладаю в двух школах (через брак працівників) і маю 31 години навантаження на тиждень. Нещодавно мені повідомили,якщо в мене більше ніж 27, то в мене будуть проблеми з КРУ

Олександр

Як мені бути?

Віолетта

Вітаю! Поясність будь-ласка. При прийнятті на роботу з неповним тижневим навантаженням в заяві, який запис фіксується в трудовій книжці? Чи потрібно переписувати заяву при зміні тижневого навантаження кожного року? Як неповне тижневе відображується при виході та нарахуванні пенсії?

Лариса

При розподілі попереднього тижневого навантаження вчитель отримав 30 год , але він не погоджується з рішенням директора і вимагає 36 год так як мав у минулому році. Директор пояснив, що приймає на роботу ще одного працівника, але ця відповідь його не влаштовує. Чи порушив Закон директор?

Аліна

Добрий вечір. Працюючі школі з 2011 року. Прийняли на роботу на час відсутності основного працівника на час декретної відпустки. З часом з'явились години за рахунок збільшення тижневого навантаження. У 2014 перевели на постійне місце з неповним тижневим навантаженням. Далі я пішла у декретну відпустку. А 2016 прийняли на роботу на постійне місце людину на повне тижневе навантаження. Я лишилась на неповне тижневе навантаження. Чи можна було так робити? До речі, годин збільшилось на даний момент через поділ класів на групи. Що мені робити?

Раїса

Класовод пенсіонер у неї 19 год. чи можна у неї забрати фізичну культуру без її згоди, молодий фахівець за спеціальністю учитель фізичної культури???

Додати коментар

Новини:

Поділитися: