Позачергова атестація для присвоєння І категорії та підтвердження звання "Старший вчитель"

Позачергова атестація для присвоєння І категорії та підтвердження звання "Старший вчитель"

Я вчитель початкових класів в ліцеї. Маю середньо-спеціальну освіту (закінчила педучилище). Стаж роботи 37 років. У 2022-2023 н.р. пройшла чергову атестацію. Було підтверджено категорію спеціаліст та підтверджено звання "Старший вчитель". Чи можу я згідно з Новим положенням про атестацію у 2023-2024 н.р. пройти позачергову атестацію для присвоєння І категорії та підтвердження звання "Старший вчитель". Чи міжатестаційний період повинен бути не менше трьох років?

Нове Положення про атестацію педагогічних працівників затверджено Наказом МОН №805 від 09.09.2022р.

Згідно з пунктом 7 пункту 12 розділу І міжатестаційний період (проміжок часу між проходженням педагогічним працівником попередньої та наступної атестації) не може бути меншим ніж три роки, крім випадків проведення позачергової атестації за ініціативи педагогічного працівника. Час перебування педагогічного працівника в соціальних відпустках, навчання у закладах вищої освіти, а також період, на який переноситься атестація, до міжатестаційного періоду не включаються.

Пунктом 6 розділу І Положення передбачено, що позачергова атестація педагогічного працівника, освітній рівень і стаж роботи якого на посадах педагогічних працівників відповідає вимогам, визначених у пунктах 8, 9 цього розділу, може проводиться за його ініціативою та/або за однією з таких умов:

1. визнання переможцем, лауреатом фінальних етапів всеукраїнських, міжнародних фахових конкурсів;

2. наявності освітньо-наукового/освітньо-творчого, наукового ступеня, наукового звання;

3. успішного проходження сертифікації.

🔶 Виходячи з викладеного та враховуючи обставини, викладені в запиті, можемо зробити висновок, що якщо працівник не відповідає вищенаведеним вимогам, то міжатестаційний період не може складати менше ніж 3 роки.

Джерело:

Вподобайкі:

0
0
0
0

Коментарі

Ксееія

Дайте відповідь. Так чи ні?

Богдана

Якщо пройшла атестацію в 2022-2023р ,чи можна за ініціативою вчителя позачергово атестуватися у 2023-2024р?

Вікторія

Судячи ,з коментаря в статті ,я думаю ,що може.Там таке речення з ініціативи працівника.

Дмитро Іванович

Питання. В мене також середня спеціальна освіта, на зараз я спеціаліст і Старший вчитель. Присвоєння 1-ї категорії при даній освіті, це реально? Наскільки я знаю, 1 категорія - тільки при вищій освіті. Дякую)

Liya

Люди, ну почитайте ж статтю! Може при умові, якщо якась з вказаних вимог виконана : "1. визнання переможцем, лауреатом фінальних етапів всеукраїнських, міжнародних фахових конкурсів; 2. наявності освітньо-наукового/освітньо-творчого, наукового ступеня, наукового звання; 3. успішного проходження сертифікації." Якщо - не виконана жодна з цих трьох вимог, то позачергова атестація можлива лише через три роки

Яків

Атестований у 2022р., спеціаліст маю диплом ,,Бакалавр,,стаж 22р.,у 2023р перейшов працювати в іншу школу.Чи маю право на позачергову атестацію і першу категорію???

Тетяна

Чи мають право зняти звання «Старший вчитель» при позачерговій атестації ( за ініціативою педагога) на встановлення ll категорії ? Дякую.

Алла

Чи мають право зняти звання старший вчитель при позачерговій атестації на другу категорію???? Я закінчила педагогічне училище і маю 35 років пед.стажу.

Оксана

Чи мають право зняти звання «Старший вчитель» при позачерговій атестації ( за ініціативою педагога) на встановлення ll категорії ? Дякую.

Віра

Чи мають право зняти звання «Старший вчитель» (яке маю 23 роки) при позачерговій атестації ( за ініціативою педагога) на встановлення ll категорії ? Дякую.

валентина

Я рахую,що це несправедливо по відношенню до тих вчителів,які пройшли атестацію до Нового Положення.Чому ті,хто будуть проходити атестацію пізніше зможуть отримати 1 категорію,а інші з тією ж освітою мають чекати 3 роки.Знову зекономили.

Додати коментар

Новини:

Поділитися: