Атестація педагогічних працівників: вчитель сам вирішує, які документи чи матеріали подати на розгляд комісії

Атестація педагогічних працівників: вчитель сам вирішує, які документи чи матеріали подати на розгляд комісії

Автор: Тетяна Гребенюк

ЩОДО АТЕСТАЦІЇ педагогічних працівників

Важливо знати! 

"... педагогічний працівник, який атестується, може подати до атестаційної комісії документи, що, на його думку, свідчать про педагогічну майстерність та/або професійні досягнення." (п. 4 III розділу Нового Положення про атестацію)   (Але це треба було зробити ще у жовтні.  Протягом п'яти робочих днів  з дня оприлюднення інформації)

У цих двох пунктах (п.5, п.6 - на фото) з Нового Положення про атестацію є важливе слово "МОЖЕ". 

Тобто, педагогічний працівник МОЖЕ подати на розгляд ( вивчення) атестаційній комісії документи, що свідчать про педагогічну майстерність та професійні досягнення ( А МОЖЕ - і не подавати)) . Це МОЖЕ бути ( за бажанням вчителя) і опис досвіду роботи  (презентація), яку члени комісії вивчають не у день атестації)) , а - набагато швидше. І це дуже добре!

Тому вчитель САМ вирішує: які документи чи матеріали подати на розгляд комісії.

Далі. Комісія МОЖЕ прийняти рішення  про вивчення практичного досвіду роботи ( зверніть увагу, що тут нема  відвідування "системи уроків" тощо). А МОЖЕ і не вивчати практичний досвід, бо  комісія добре знає всіх своїх вчителів та ХТО  і ЯК працює. Можливо і вистачить документів, що були надані комісії "про педагогічну майстерність та професійні досягнення" чи  презентації досвіду роботи, яку можна розглянути, навіть,  і на педраді .  Для вивчення практичного досвіду роботи вчителя можна скористатися Методикою експертного оцінювання професійних компетентностей учасників сертифікації ( посилання на Методику у першому коментарі) 

 Тому, слово "МОЖЕ" у цих двох пунктах дає можливість вирішувати так, як вирішить комісія. 

Хоча Нове положення про атестацію треба читати всім : і хто атестує, і хто атестується. 

Також тут нема вимоги про друк посібників, розробок і так далі для тих, хто претендує на звання "старший вчитель" чи " вчитель- методист" (тут вам у поміч п.10 (фото))

Вчимося читати і розуміти))) документи на користь всім.

Вподобайкі:

0
0
0
0

Коментарі

Тетяна

Доброго дня, підкажіть чим можно підтвердити 3 перші критєрія п.10 щодо присвоєння педагогічного звання вчитель-методист. Дякую.

Тетяна

Чи можна вихователю ДНЗ атестуватись відразу на 1 категорію, щоб збереглось звання "вихователь- методист". Стаж 33 роки. Закінчувала педучилище.

Олексій

Доброго дня, я працюю в профтехосвіті більше 30 ти років, майстром виробничого навчання, маю звання майстра першої категорії, кожні 5 років я маю підтверджувати категорію, але в між атестаційний період мене примушують проводити відкритий урок, та виховний захід кожен рік, чи правильно це?

Анна

Доброго дня, підкажіть чим можно підтвердити 3 перші критєрія п.10 щодо присвоєння педагогічного звання вчитель-методист. Чи можна вихователю ДНЗ атестуватись відразу на 1 категорію, щоб збереглось звання "вихователь- методист". Стаж 47 роки. Закінчувала педучилище.

Олег

Должен ли учитель методист подтверждать свое звание каждые 5 лет? Если нет или да есть ли по этому поводу документ?

Додати коментар

Новини:

Поділитися: