Розподіл субвенцій з бюджету на освітні напрямки

Розподіл субвенцій з бюджету на освітні напрямки
Дата: 28.03.2024

Автор: Наталія Піпа

Яка вартість надійного укриття для школи? Запитала під час засідання Комітет Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій 

Минулого року створено 8 нових укриттів - 20 800 учнів отримали безпечні умови навчання.

Як фандрейзер працюю з закордонними партнерами й шукаю додаткові можливості. Адже гарантувати безпеку дітям - зараз найголовніше завдання.

Разом  колегами аналізували розподіл субвенцій з бюджету на освітні напрямки.

🔥Синім кольором на діаграмі позначено частку фінансування на зарплати вчителям.

🔥Наступний за величиною видаток -  2,5 млрд грн буде спрямовано на укриття по всій країні. У системі освіти понад 4 млн школярів, понад 600 тисяч з них зараз навчаються онлайн. Треба створювати умови, щоб діти могли безпечно навчатися у школах. 

При відборі проектів укриттів буде враховуватися рівень безпеки громади, ймовірні ризики, а також рівень співфінансування проекту з місцевого бюджету.

1,5 млрд грн передбачено на облаштування кухонь та їдалень у закладах освіти. Йдеться про  щонайменше  150 приміщень базових та опорних кухонь.

Отримано 207 заявок на облаштування майстерень у закладах професійно-технічної освіти. Відібрано вже понад 70 проектів майстерень, які мотивуватимуть учнів до вступу в профтехосвіту.

На придбання шкільних автобусів виділено 1 млрд грн з бюджету і пропонується закуповувати транспортні засоби українського виробництва. 

Загалом фінансування освіти у цьому році збільшилося. Наше завдання ефективно використати кошти, щоб підтримати освітян, які в умовах воєнного стану роблять подекуди неможливе. Дякую кожному за працю ❤ 🇺🇦

 

Вподобайкі:

0
0
0
0

Коментарі

Поки що немає коментарів. Будьте першим, хто поділився своєю думкою!

Додати коментар

Новини:

Поділитися: