Що не так з документацією асистента вчителя? Річний план роботи безкоштовно

Що не так з документацією асистента вчителя? Річний план роботи безкоштовно

Питання ведення документації, мабуть, «головний біль» для кожного асистента вчителя. І недарма в Інтернеті є купа пропозицій придбати «весь пакет за символічною ціною» - попит насправді величезний (можливо, цьому в університетах не навчають…).

Це й зрозуміло, адже зараз чіткого переліку документації асистента вчителя та єдиних вимог і стандартів щодо її ведення немає.

Тому кожен заклад освіти затверджує свій власний перелік. І тут відбувається найцікавіше і найкумедніше (і було б смішно, якби не було так сумно):  окрім ведення «Журналу щоденного обліку роботи» та «Щоденника Журналу  спостережень» (до яких ми, асистенти, вже звикли і якось худо-бідно розібралися, що від нас хочуть, а деякі фахівці з комерційною жилкою навіть налагодили друк цих журналів) трапляються вимоги ведення «Щоденного плану роботи», «Журналу спільної роботи асистента вчителя», «Журналу обліку консультацій з батьками», "План самоосвіти на рік" (це, певно, для тих, хто володіє даром провидця і може передбачити дати і теми всіх курсів підвищення кваліфікації на рік вперед), «Річного плану роботи команди-психолого-педагогічного супроводу», «Журналу обліку методичної роботи», «Журналу обліку консультацій та просвітницьких заходів» і навіть «Журналу обліку виховних бесід з батьками»(!!!) тощо – список марнування паперу можна продовжувати. Залишилось ввести в ужиток "Журнал обліку ведення журналів асистента вчителя". І все це не моя вигадка, а цілком реальні історії, що частенько обговорюються в нашій всеукраїнській вайбер-спільноті Асистент вчителя Україна (долучайтеся, аби пересвідчитися). Людська фантазія іноді є безмежною.))) А потім асистенти "ламають голову" - "як же його вести" і "що там має бути". І поки хтось «винаходить велосипед», асистенти опиняються «між Сціллою і Харибдою» - у контексті ведення документації вони змушені лавірувати між різними вимогами і стандартами, що створює складну і заплутану ситуацію для всіх.

Тому тримайте лайфхак – сьогодні, випадково зазирнувши до канцтоварів, натрапила на чудовий «подарунок» саме для таких випадків, коли від асистентів вимагають «вести то не знаю що». Це – Книга-пустографка – універсальний журнал для задоволення безмежної фантазії вашої адміністрації. Тут є, де розвернутися на тему «нам імітують оплату, а ми імітуємо роботу». Продається всюди і за помірну ціну. Лайфхак номер два - прибираєте коректором зайві графи. Не дякуйте)))

Як і було обіцяно в заголовку – Річний план роботи асистента вчителя на 2024-2025 рік можна завантажити за посиланням – https://cutt.ly/Febmw0hM

При написанні річного плану стане у нагоді Календар пам'ятних дат на 2024-2025 навчальний рік та Хронологія роботи асистента вчителя.

Читайте також - "Навіщо асистенту вчителя річний план роботи, або 5 кроків як зробити річний план "живим" документом".

P.S. І все ж-таки хотілося б, щоб документація була не заради документації, а дійсно допомагала фахівцям в роботі. Сподіваюсь, щасливі часи, коли так і буде, настануть.

Джерело:

Вподобайкі:

8
0
0
0

Коментарі

Людмила

Дякую)) третій день працюю асистентом вчителя у 1 класі де 35 учнів 🙄. Досвіду роботи з такими дітками школа не має , будемо навчатися разом. Сподіваюсь. Здогадуюсь, буде важко саме з документацією і ,звичайно, від діагнозу та стану здоров'я дитини. Про досвід вчителя, його якостей характеру🤔

Віка

Що потрібно розпичатати в папку асистента?

Додати коментар

Новини:

Поділитися: