"Шестиденка" та посеместрове навчання: як працюватимуть школи у Черкасах

"Шестиденка" та посеместрове навчання: як працюватимуть школи у Черкасах
Дата: 10.08.2024

Навчання у школах Черкас розпочнеться 2 вересня, утім відбуватиметься по-новому: осінні канікули скасують, а також введуть шестиденку.

Таким чином хочуть якомога більше навчального плану викласти у період року, коли світловий день довший, розповів у коментарі Суспільному директор Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Богдан Бєлов.

За словами посадовця, у школах у 2024/2025 навчальному році вводять шестиденний навчальний період, аби якомога більше навчального плану викласти у період року, коли світловий день довший:

"Це зроблено з метою того, щоб якомога більше навчального плану викласти до грудня, тому що в грудні може бути темно, і якщо будуть відключення електроенергії, то, відповідно, здійснювати навчальний процес буде набагато складніше. Тому ухвалили рішення, що у суботу буде навчання".

Також для дітей скасують осінні канікули та продовжать зимові:

"Осінніх канікул не буде, оскільки вони відбуваються, коли світловий день довший. Зимові канікули, відповідно, тоді, коли світловий день коротший. Це для того, щоб оптимізувати навчальний процес і якомога більше навчального плану викласти в першому семестрі. Це є вимушена дія".

Також, за словами Богдана Бєлова, з нового навчального року у школах працюватимуть інспектори служби освітньої безпеки:

"Це новий проєкт Міністерства внутрішніх справ та Міністерства освіти. Вводять їх для того, щоб створювати в школах безпечне середовище. Його функції перегукуватимуть із соціальним педагогом, але він буде із повноваженнями правоохоронців".

Джерело:

Вподобайкі:

0
0
0
0

Коментарі

Ірина

Сподіваюся вчителям потім дадуть відгули за ці суботи. Без малого 16 днів.

Додати коментар

Новини:

Поділитися: