У паперовій чи електронній формі має вестися класний журнал?

У паперовій чи електронній формі має вестися класний журнал?
Вчителям
Дата: 29.01.2024

Станом на 25.01.2024 року паралельно діє два нормативних документа з приводу ведення класних журналів. 

Інструкцією з ведення класного журналу учнів  5-11(12)-х класів загальноосвітніх   навчальних закладів затвердженої Наказом МОН 03.06.2008  N 496 передбачено, що класний журнал ведеться в ПАПЕРОВІЙ формі. 

А Інструкцією з ведення ділової документації у закладах загальної середньої освіти в електронній формі затвердженою Наказом Міністерства освіти і науки України від 08 серпня 2022 року № 707 передбачено ведення класного журналу в ЕЛЕКТРОННІЙ формі. 

Інструкцією №707 також передбачено, що ведення ділової документації закладу освіти в електронній формі запроваджується з метою СПРОЩЕННЯ ведення ділової документації в закладі освіти, зменшення витрат часу на її ведення. 

У разі потреби, електронний класний журнал та інші документи генеруються засобами ОІС у формі електронного документа шляхом вивантаження даних у форматах pdf, csv, xlsx або іншому зчитуваному форматі на вибір особи, яка зробила до системи запит щодо вивантаження.

Також на офіційному сайті Міністерства освіти і науки України від 03 листопада 2022 року розміщена інформація такого змісту. –‼️ «У школах класний журнал вестиметься в електронній формі без потреби дублювання його на папері».

Отже, керуючись вищевикладеним:

1.  Так як ведення класного журналу в електронній формі запроваджується з метою спрощення ведення ділової документації в закладі освіти, зменшення витрат часу на її ведення - паралельне ведення класного журналу в паперовій формі спричиняє додаткове навантаження на вчителя. 

2. Електронний класний журнал генерується у формат pdf.

3. МОН зазначає, що електронний журнал не має дублюватися на папері.

4. Таким чином, в закладі освіти має вестися один класний журнал: або в паперовій формі, або в електронній.

Джерело:

Вподобайкі:

1
0
0
0

Коментарі

Гафія

Що робити,якщо відключення електрики і погано працює інтернет, як тоді вести електронний журнал( це стосується сільської місцевості)? Ми пропонували колегам ведення двох журналів, але все більше юристи поширюють інформацію, що вчитель може відмовитись, як тоді бути, коли в електронному могли пропадати записи по декілька разів? Ось така делема.

Ельвіра

Як можна пропонувати вести електронні журнали в такий складний час? Ви кажете, що робите для нас полегшення? В чому? Що треба на треба на третє село іти, щоб його заповнити.Треба трохи думати, в який час живемо і в яких умовах.

Додати коментар

Новини:

Поділитися: