Внесено зміни до Положення про Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика

Внесено зміни до Положення про Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика
Конкурси
Дата: 22.08.2024

17 червня 2024 року Міністерство освіти і науки України затвердило зміни до Положення про Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика. Відповідний наказ № 875 було зареєстровано в Міністерстві юстиції України 26 липня 2024 року за № 1126/42471.

Згідно із внесеними змінами, конкурс розпочинатиметься щороку 27 жовтня, в День української писемності та мови. Це рішення прийнято з урахуванням Указу Президента України від 28 липня 2023 року № 455/2023.

Оновлене Положення також уможливлює дистанційну участь у конкурсі учнів Державного ліцею «Міжнародна українська школа», які здобувають українську освіту за межами держави.

Крім того, в Положенні конкретизовано кількість учасників другого та третього етапів конкурсу. Так у другому етапі беруть участь по одному переможцю першого етапу в кожній категорії, а у третьому — по одному або по три переможці другого етапу в кожній категорії, залежно від рівня проведення другого етапу.

Також передбачається проведення окремого конкурсу серед закордонних здобувачів освіти в дистанційній формі за єдиними завданнями.

Внесені зміни сприятимуть підвищенню престижу української мови серед української та іноземної молоді, а також забезпеченню всебічного розвитку та функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя.

Довідково:

Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика проводиться відповідно до указів Президента України від 2007 та 2008 років. Переможці конкурсу отримують стипендію Президента України.

 

Джерело:

Вподобайкі:

0
0
0
1

Коментарі

Поки що немає коментарів. Будьте першим, хто поділився своєю думкою!

Додати коментар

Новини:

Поділитися: