Вправи для мозку. Кінезіологічні вправи на дистанційних уроках фізичної культури

Вправи для мозку. Кінезіологічні вправи на дистанційних уроках фізичної культури

Автор: Галина Лаврін

Проведення уроків фізичної культури дистанційно може бути викликом, особливо коли йдеться про забезпечення активного руху учнів. Однак, за допомогою кінезіологічних вправ ми можемо зробити наші онлайн-уроки не лише ефективними, але й цікавими для учнів! 

🔍 Що таке кінезіологічні вправи і чому вони важливі на дистанційних уроках?

Кінезіологічні вправи - це комплекс рухів, які активізують міжпівкульну взаємодію, під час якої відбувається обмін інформації та синхронна робота обох півкуль. Ці вправи розвивають мислення через рух, покращують розумову діяльність, сприяють поліпшенню пам’яті та уваги, полегшують процес читання і письма.

Кінезіологічні вправи можна виконувати не тільки на уроках фізичної культури, але і під час фізкультхвилинок з дітьми, під час виконання вправ ранкової гімнастики, для налаштування на роботу перед заняттям, або просто як гра у вільну хвилинку. 

Застосування кінезіологічних вправ допомагає учням підтримувати оптимальний рівень активності, розвивати координацію та гнучкість. На дистанційних уроках фізичної культури це особливо важливо, оскільки допомагає зберегти здоров'я та підтримати емоційний стан учнів. Не забувайте пристосовувати вправи до вікових та фізичних можливостей учнів та надавати їм достатньо часу на виконання. Разом ми зможемо зробити дистанційне навчання фізичною активністю та веселощами! 

Ось варіанти кількох вправ:

✔ "Долоня–ребро-кулак". На столі, послідовно, змінюючи, виконуються наступні положення рук: долоня на площині, долоня ребром на столі і долоня стисла в кулак.

✔ "Вухо - ніс". Лівою рукою візьміться за кінчик носа, а правою рукою – за протилежне вухо. Одночасно відпустіть вухо і ніс, хлопніть в долоні, поміняйте положення рук "з точністю до навпаки".

✔ «Заєць - рушниця». Вказівний і середній пальці – «заєць», друга рука – вказівний палець направляємо на «зайця». Міняємо положення.

✔  «Коза та заєць» Одна рука – вказівний і середній пальці - «заєць», друга – вказівний і мізинець – «коза», міняємо положення.

✔ Вправа «Дзеркальне малювання». Покласти на стіл чистий аркуш паперу. Взяти в обидві руки по олівцю. Почати малювати одночасно обома руками дзеркально-симетричні малюнки, літери, цифри. При виконанні цієї вправи розслабляються очі і руки. Коли діяльність обох півкуль мозку синхронізується, помітно збільшиться ефективність роботи всього мозку.

Кінезіологічні вправи - це важлива частина дистанційних уроків фізичної культури. Інтегруйте їх у свою практику для максимальної ефективності навчання!

Картотека кінезіологічних вправ

https://vseosvita.ua/.../kartoteka-kineziologicnih-vprav...

Кінезіологічні вправи у малюнках

https://naurok.com.ua/kineziologichni-vpravi-252032.html

Приклади кінезіологічних вправ

https://krasnokutsk.irc.org.ua/news/17-52-37-07-04-2020/

https://vseosvita.ua/library/embed/010076hs-3a4d.docx.html

Зразки відео кінезіологічних вправ

https://www.youtube.com/watch?v=Hq8adW4h-Bc

https://www.youtube.com/watch?v=EFZ172ewdKo

https://www.youtube.com/watch?v=0ug_JfVYNg8

https://www.youtube.com/watch?v=4IiuqiO--lo

Вподобайкі:

6
0
0
0

Коментарі

Поки що немає коментарів. Будьте першим, хто поділився своєю думкою!

Додати коментар

Новини:

Поділитися: