Зміни до Типової освітньої програми для 5-9 класів. Що пропонує МОН

Зміни до Типової освітньої програми для 5-9 класів. Що пропонує МОН
Дата: 17.06.2024

Пропозиції змін до Типової освітньої програми, які ми запропонували нещодавно, спричинили хвилю критики. Тож вирішили пояснити додатково, чому зміни до програми не передбачають зменшення кількості годин і як за її допомогою зробити навчання гнучкішим ⬇️

Основне, що потрібно знати:

Проєкт Типової освітньої програми визначає мінімальну кількість годин для всіх освітніх галузей, яка:

1️⃣ відповідає мінімальному навантаженню в Державному стандарті базової середньої освіти;

2️⃣ не зменшена в жодній освітній галузі порівняно з чинною Типовою освітньою програмою. 

У проєкті типового навчального плану виокремлено резерв годин для розподілу між різними освітніми галузями.

Докладніше — на слайдах.

📨 Долучайтеся до громадського обговорення: https://bit.ly/4cld6At , яке триватиме до 20 червня. Пропозиції можна надсилати на e-mail: svitlana.fitsailo@mon.gov.ua

Джерело:

Вподобайкі:

0
0
0
0
5

Коментарі

Тата

Щодо значення літератри... Раджу укладачам освітньої програми прочитати програмний твір Рея Бредбері "451' за Фаренгейтом".Там чітко показано, що чекає на суспільство, яке припиняє читати, а викладання літератури поступово зводиться до нуля. Невже письменник-фантаст, як зазвичай, був правий. Стає лячно.

Вікторія

Діти майже не читають українською мовою. У вас тільки проєкт, а директор в попередньому навантаженні вже дала 1,5 години з української літератури. Всі години даються по мінімальному навантаженні. Ніколи ніхто не додає додаткові години. На уроках в 5-6 класах намагаюсь максимально читати з дітьми вголос, бо техніка читання на низькому рівні. Специфіку Харкова всі розуміють. Що робити? Поверніть 2 години, будь ласка.

Галина

Не можна знищувати зарубіжну літературу!Сумнівно,що хтось буде додавати 0,5, коли їх заберуть.Тому хай залишається все як було.

Helena

Йде повномасштабна дебілізація суспільства, розумні і освічені, мислячі і здатні аналізувати українці несуть комусь загрозу, а от дебілами, як відомо, керувати легше. Добили медицину, прийшла черга освіти. Страшно подумати, що нас чекає попереду.

Ольга

Історія України 1.5 зате фізики аж 3????????

Ольга

Тепер будуть послуговуватись не об'єктивними потребами у вивченні навчальних предметів, а суб'єктивізмом (або щоб нікого не образити, або комусь "особливому" більше навантаження )

Олена

Це знущання над дітьми і над освітянами. Таке враження, що в мон сидять люди, які взагалі не розуміють, що творять. Перш ніж робити реформи їм треба років 10 попрацювати з дітьми, та ще й у сільських школах, де немає підручників.

Тетяна

Помилково думати, що чим більше буде уроків літератури, тим більше діти будуть читати. В тому, що вони в наш час зовсім не читають літературу, є інша причина, і ви всі знаєте яка - це залежність від гаджетів.

Наталя

Години зменшили до мінімуму не тільки з української літератури, інформатика та фізика теж пішли до мінімальних годин. Не дає директор додаткові години , бо у неї економія.... То про які додаткові години ви кажете?

Додати коментар

Новини:

Поділитися: