Чи має право на безкоштовне харчування в школі неповнолітня сестра військовослужбовця ?

Чи має право на безкоштовне харчування в школі неповнолітня сестра військовослужбовця ?
Їдальня
Дата: 02.02.2024

Чи має право на безкоштовне харчування в школі неповнолітня сестра військовослужбовця, якщо вони разом проживають і своєї окремої сім'ї він не має?

Згідно з Порядком організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку (Постанова КМУ від 24 березня 2021 р. № 305), в частині що стосується військовослужбовців і їх сімей, право на безоплатне харчування мають наступні категорії дітей:

•  діти з сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, визначених у статтях 10 та 10-1 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (частина 3 статті 56 Закону України «Про освіту»), зокрема:

1. діти померлих учасників бойових дій;

2. діти осіб, які загинули або померли внаслідок поранень, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час участі у Революції Гідності;

3. сім’ї осіб, які загинули (пропали безвісти), померли внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі у заходах, необхідних для забезпечення оборони України.

Відповідно до пункту 4 Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, право на безоплатне харчування мають також:

• діти – внутрішньо переміщені особи;

• діти, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів;

• учні закладів освіти, розташованих на територіях радіоактивного забруднення

Отже, згідно наведеного переліку, сестра військовослужбовця не підпадає під категорію на пільгове харчування. Проте варто зазначити, що безоплатно харчуватися мають право й діти інших категорій, визначених законодавством. Окрім перерахованих вище категорій дітей, яким на законодавчому рівні встановлено державні пільги на харчування, органи місцевого самоврядування відповідним рішенням можуть визначати також і інші категорії дітей, які можуть отримувати безоплатне харчування (частина 3 статті 56 Закону України «Про освіту»).

Джерело:

Вподобайкі:

0
0
0
0

Коментарі

Поки що немає коментарів. Будьте першим, хто поділився своєю думкою!

Додати коментар

Новини:

Поділитися: