Чи може заступник директора школи бути класним керівником?

Чи може заступник директора школи бути класним керівником?
Дата: 20.02.2024

Автор: Сергій Дятленко

Ще від часу своєї роботи в школі зустрічаю запитання "Чи може заступник директора школи бути класним керівником?". Трапляються випадки, коли вчитель переходить на посаду заступника директора під час навчального року чи хочеться (дуже) довести до випуску "свій" клас і батьки просять.

Жоден документ не обмежує таке право завуча. Однак оплату за таке класне керівництво у розмірі 25%, відповідно до Постанова КМУ від 28 грудня 2021 р. № 1391, заступник отримати не може. Оскільки в документі чітко прописано, що оплата за класне керівництво нараховується вчителям та іншим педагогічним працівникам (крім керівних). Тобто вчителю, психологу чи педагогу-організатору оплатити можна, а заступнику ні.

В такій ситуації є один механізм (а може й не один) як це зробити. Про нього допишу тут увечері.

ДОДАНО

Заступник директора зазвичай ще й має години як вчитель. Тож, якщо він буде оформлений вчителем як сумісник, то саме як вчитель може бути класним керівником та отримувати доплату за це. Ця доплата буде нараховуватися лише на ту його частину ставки з/п, що відноситься до посади вчителя. Так само цей педагог може бути і завідуючим кабінету.

Такий підхід ще буде правильним з точки зору дотримання оновлених вимог законодавства щодо сумісництва

 

Вподобайкі:

0
1
0
0

Коментарі

Петро

Дурниці. Знайдіть посадові обов'язки заступника директора, класного керівника та вчителя і прикиньте, чи може одна людина все це робити якісно? Коріння цього зла тут інші. Коли в навчальних планах шкіл ще був шкільний компонент, його розбирали завучі, нічого не робили і отримували халявні гроші. Потім шкільний компонент зник, а любов до "халявних" грошей залишилась. От вони всі і ринулися в класні керівники. А хто їх запитає про якість роботи? Вони ж завучі. А те, що правових заборон немає, - так то калікуваті гримаси нашого законодавства і ніщо інше. Вибачте, але це реалії сучасної, "демократичної" школи.

Валерій

Шкільний компонент складається з обов'язково-вибіркових предметів, курсів за вибором учнів і факультативів, додаткових занять і консультацій. Його мета — сприяння диференціації навчання, урахування регіональних умов та індивідуальних особливостей школярів Куди він зник??!

Поки спостерігаю

Класним керівником записують іншого педагога і він віддає кошти за місяць завучу, якого батьки та діти рахують класним керівником.Якості в цій роботі немає, але є КОШТИ. Директор все це прикриває.

Додати коментар

Новини:

Поділитися: