Гриневич назвала способи «максимального» перезавантаження НУШ

Гриневич назвала способи «максимального» перезавантаження НУШ
Дата: 14.03.2024

Ексміністерка освіти і науки України Лілія Гриневич назвала способи, які дозволять перезавантажити реформу НУШ у 5–6 класах. На її думку, ці зміни слід впроваджувати по всій Україні одночасно.

За словами Лілії Гриневич, ексміністерки освіти і науки України (2016—2019 рр.) та проректорки Київського столичного університету імені Бориса Грінченка, сьогодні слід перезавантажити реформу НУШ. Свою думку вона озвучила під час презентації результатів дослідження «Нова українська школа в 5—6-х класах: виклики впровадження», яке здійснила ГО «Смарт освіта» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Посадовиця назвала наступні способи максимальної трансформації НУШ:

1. Медійний супровід реформи, за її словами, тієї комунікаційної хвилі, яка була здійснена на старті НУШ у початкових класах, не достатньо. Вчителям 5—6 класів потрібно докладно пояснити сутність реформи НУШ, а саме перехід від лише передачі знань до компетентнісного навчання та практичних умінь.

2. Централізоване підвищення кваліфікації вчителів — ексміністерка радить зробити єдиний базовий курс, який мають пройти всі вчителі НУШ у середній школі. Це забезпечить однаковий рівень знань педагогів. Також треба підготувати й тренерів, які розуміють цінності НУШ, вважає Гриневич — лише тоді зміни можуть стати системними.

3. Розробка пакета навчально-методичних матеріалів для вчителів 5—6 класів із кожного предмету: такий пакет має містити не лише підручник, а й методичний посібник для вчителя та матеріали, з якими можуть працювати учні; останні дві позиції можуть бути представлені в електронному вигляді, які вчителі можуть видруковувати за потреби.

Джерело:

Вподобайкі:

0
0
0
0

Коментарі

Вчитель намбе ван

ексміністерка може казати що завгодно, але факт є факт: сама не змогла керувати, не прибрали методкабінети, не прибрала районо, гороно, як почали перетворення на паперову армію, так і продовжили. А зараз вона розповідає як треба зробити... Цікава особа.

Оленка

Нехай покаже на власному прикладі, як треба. А то всі такі розумні... Я теж можу багато розповісти. Коли все доходить безпосередньо до уроку, то щоб його підготувати і провести відповідно до вимог НУШ - потрібно витратити цілий вечір... Мого особистого часу. Діти лише після Нового року отримали підручники. НУШ - реформа на папері.

Вчитель

Обіцяли доплати і обладнання, де вони? Пачка паперу скільки коштує, принтери, які видавали в початкову школу вже не працюють.Програми, які стоять на шкільних комп'ютерах, застарілі ...

Наталія

Ласкаво просимо пані Гриневич показати майстерку НУШ в звичайній школі і з медійним супроводом. До кінця навчального року є ще час.

Додати коментар

Новини:

Поділитися: