Майже всі вчителі 5–6 класів пройшли курси для роботи в НУШ, – дослідження

Майже всі вчителі 5–6 класів пройшли курси для роботи в НУШ, – дослідження
Дата: 14.03.2024

Майже всі вчителі, які працюють у 5-6 класах, пройшли підвищення кваліфікації для роботи в НУШ, незважаючи на брак фінансування.

Про це свідчать результати дослідження «Нова українська школа: виклики впровадження», презентовані ГО «Смарт освіта», упродовж  якого було проведено опитування серед учителів-предметників, які працюють у 5-6 класах базової середньої шко

За результатами опитування, 96% вчителів вказали, що пройшли підвищення кваліфікації щодо роботи в Новій українській школі.

Найчастіше вчителі проходили курси з підвищення кваліфікації з упровадження нового Держстандарту в базовій середній школі в регіональних інститутах післядипломної педагогічної освіти або академіях неперервної освіти – 85 %.

Також вагома частка вчителів скористалась курсами від громадських організацій – 22 %, та курсами від Інституту модернізації змісту освіти – 18 %.

На думку авторів дослідження, те, що більшість освітян пройшла цільове підвищення кваліфікації для роботи в 5–6-х класах НУШ в  інститутах післядипломної педагогічної освіти або академіях неперервної освіти, може свідчити не так про популярність чи високий рівень якості послуг, які надають ці інституції, як про системну проблему із розподілом коштів на підвищення кваліфікації.

Джерело:

Вподобайкі:

0
0
0
0

Коментарі

Поки що немає коментарів. Будьте першим, хто поділився своєю думкою!

Додати коментар

Новини:

Поділитися: