Не всі вчителі витримають реформу освіти — що треба буде вивчити освітянам

Не всі вчителі витримають реформу освіти — що треба буде вивчити освітянам
Дата: 17.04.2024

З 2027 року в Україні розпочнеться реформа освіти у старших класах. Це буде зміна не лише для учнів, а й для вчителів, адже їм доведеться вчитися новому. Для багатьох це буде неприємно. 

Таку думку висловив в ексклюзивному коментарі Новини.LIVE освітній омбудсмен Сергій Горбачов. 

"Я зараз скажу непопулярну річ, за яку мене будуть хейтити. Головна людина в освіті — це учень, а не вчитель. Вчитель забезпечує право учня здобути освіту. Учні здобувають освіту в нас на кошти платників податків. Тому перенавчатися, перепрофілюватися вчителям доведеться. Це для багатьох неприємно і некомфортно", — сказав Горбачов.

Він додав, що більшість вчителів має обмежений вибір працевлаштування. А перенавчання розширить їхні можливості і в освіті, і в інших галузях. 

Є непоодинокі випадки, коли вчитель має освіту подвійну, наприклад хімік-біолог. Але викладав лише біологію, і коли пропонують хімію, він відмовляється, бо не вистачає знань. 

"Так навчайтесь. У нас в  школах шалений дефіцит вчителів хімії, фізики, математики. Якщо людина вже має освіту, чому вона не хоче працювати? Бо вчитися треба. Короче, вчителям доведеться вчитися, хоча це непопулярні речі. Багатьом людям хочеться зберігати стабільність. Ця стабільність дуже схожа на стабільність на кладовищі. Бо воно все вмирає, якщо ти не розвиваєшся і не опановуєш нові речі", — додав Горбачов. 

Нагадаємо, Міністерство освіти і науки України заявило, що в державі з 2027 року розпочнеться реформування профільної середньої освіти. Головною метою такого рішення є індивідуальність навчання в старшій школі та свобода вибору для учнів.

Вподобайкі:

0
0
0
0

Коментарі

Діана

А що це за тональність розмови від Горбачова: "Короче, вчителям доведеться вчитися..."????? Цей посадовець теж проїдає державні кошти, то нехай з повагою ставиться до вчителя! Хіба учитель не має права не робити того, що не хоче???? Хоче викладати хімію - нехай викладає хімію, а не всі предмети в школі, яких немає кому викладати. Суцільне хамство від чергового посереднього чиновничка!!! Усім чиновникам - до школи! Нехай такі чиновники, як Горбачов, опановують нові для себе предмети і приносять користь суспільству. І ще: у школі мають бути партнерські відносини, а не хтось головний (учень), а вчитель черговий раз комусь щось винен у цьому світі. "Короче", - як каже Горбачов, а до того казав Табачник.

Ангеліна

Кожна фраза Горбачова - суцільна зневага до вчителя! 1."Короче, вчителям доведеться вчитися, хоча це непопулярні речі". -- Добре, що не сказав "КАРОЧЄ"! Якщо пан не знає, то вчитель усе життя вчиться, бо вміє це робити, для нього вчитися - буденне явище. А от для чиновника - ні. Тому й пише: "...це непопулярні речі". Та й чому це непопулярні речі? Учителі із задоволенням проходять стажування за кордоном, співпрацюють з колегами. Сумбур! 2. "Багатьом людям хочеться зберігати стабільність". -- Вибачте, а чому це погано?? Усі хочуть зберігати стабільність (це природно!!!), бо, якщо посадовець не знає, то у вчителя теж є діти, які просять істи. Та й учитель сам іноді спить і їсть. 3. "Ця стабільність дуже схожа на стабільність на кладовищі. Бо воно все вмирає, якщо ти не розвиваєшся і не опановуєш нові речі", — додав Горбачов. - ПОВНА МАЯЧНЯ! Чому посадовець дозволяє собі писати про освіту як про кладовище??? За такі висловлювання в Європі вже цей чиновник пішов би рити землю, замість екскаватора, а не продовжувати свою діяльність на високій посаді! (Цікаво, а сам чиновник не бачить, що його мовлення не є зв'язним і логічним?). Сьогодні вчителі працюють на межі можливостей. То давайте доб'ємо тих, хто ще в строю? 4. Узагалі набридло таке ПРИНИЗЛИВЕ з БОКУ ЧИНОВНИКІВ ставлення до вчителя, як до людини меншовартісної!!!! Більше поваги, чиновнику! Саме завдяки вчителю ви вивчилися і зараз вилізли на його шию, де весело розмахуєте руками й бовтаєте ногами. Хто ж колись навчить таких чиновників поважати вчителя?????????

Сергій

Підтримую Ангеліну та Діану в кожному слові. Ми давно потребуємо скорочення кількості чиновників в освіті! Освітою керують не найкращі! Один списує докторську дисертацію, друга робить 28 помилок в 1 невеликому пості, третя у квітні випускного 11-го класу переносить військово-польові збори 11-класників на жовтень цього ж року!) Смішні чиновники)

Ксенія

Та ні, "Не всі вчителі витримають реформу освіти" - НЕ ВСІ ЧИНОВНИКИ ВСИДЯТЬ У СВОЇХ КРІСЛАХ! Чиновничому хамству - бій!

Додати коментар

Новини:

Поділитися: