Онлайн-інструменти для успішної комунікації в закладі освіти під час змішаного/дистанційного навчання. Поради та лайфхаки.

Онлайн-інструменти для успішної комунікації в закладі освіти під час змішаного/дистанційного навчання. Поради та лайфхаки.
Дата: 01.07.2024

Автор: Світлана Іванісова

Часто директор і його заступники зосереджені на розв’язанні глобальних проблем і при цьому не приділяють достатньої уваги нагальним питанням, що стосуються взаємодії членів педагогічного колективу. Зокрема, чим живе команда? Яка атмосфера панує всередині? Як спілкуються та обмінюються інформацією між собою учасники освітнього процесу? Скористайтеся порадами з досвіду роботи, щоб налаштувати ефективну внутрішню комунікацію у вашому закладі освіти.👇

1. Визначтеся, які цифрові сервіси, ресурси та інструменти для навчання учнів плануєте використовувати в своєму закладі освіти для проведення онлайн-уроків, консультацій, комунікації з учасниками освітнього процесу (вчителі, учні, батьки)

Посилання: https://docs.google.com/document/d/17rgdZtn52QTXfoaeundmXdFEnel8kmSjpV_rMc5qUvM/edit?usp=sharing

2. Оберіть ресурс для ефективного планування.

В умовах глобальної цифровізації, існує значна кількість застосунків для полегшення цього процесу. Важливо не лише нотувати необхідні завдання на певні часові проміжки, а й отримувати нагадування, контроль виконання.

До вашої уваги, ТОП-10 програм для эфективного тайм-менеджмента і планування:

📍Any.do (програма дозволяє створювати списки, виставляючи пріоритети, доповнюючи кожну конкретну функцію вкладеннями і можливістю поділитися темами);

📍 Trellо або xTiles (багатоплатформна система управління проєктами);

📍 Todoist(доступні нагадування по електронній пошті. Наявна значна кількість шаблонів для користування);

📍 Google календар (програма для планування завдань);

📍 TickTick (є змога планувати завдання і з комфортом ними управляти);

📍 Habitty (детальна статистика, деталізовані графіки, ретельний аналіз);

📍 Sectograph (планувальник у вигляді візуально зрозумілої кругової діаграми);

📍 Хаос-контроль (функціонал дозволяє ставити, визначати і досягати мети);

📍 Evernote (програма дає змогу створювати і зберігати відомості);

📍SaneBox (система фільтрації вхідних листів електронної адреси за допомогою налаштованих робочих фільтрів)

3. Користуйтеся онлайн-інструментами для комунікації

Для робочих потреб зараз є онлайн-інструменти на будь-який смак і з різним рівнем функціональних можливостей. Пропоную набір сервісів, які можна використовувати для командної взаємодії.

GOOGLE DRIVE (ми найчастіше працюємо з текстами, то насамперед звертаємося до Google документів. До них належать також таблиці, форми, презентації. Документи, створені користувачем, можна зберігати онлайн або у файлах різного формату. Є можливість спільно працювати над документом).

GOOGLE CALENDAR (це просте та зручне рішення для планування подій. Google Calendar має адресну книгу, функцію управління календарем. Досконала синхронізація та інтеграція з іншими платформами Google, можливість створювати необмежену кількість нагадувань, обирати вигляд календаря, запрошувати гостей, а також зручний мобільний додаток).

GOOGLE MEET або ZOOM (зручний інструмент для співпраці віртуальних команд, який дає змогу підтримувати зв’язок з учасниками команди, незалежно від місця їх перебування. Дає змогу підключати одночасно до 100 пристроїв).

CANVA (Цей ресурс має безліч красивих ілюстрацій для дописів, які допомагають «просувати контент» на сайті чи в соціальних мережах. Цей застосунок також можна використовувати, щоб створювати презентації, інфографіку, зображення для соціальних мереж тощо).

4. Пам’ятайте про внутрішню комунікацію, та форми взаємодії всередині команди педагогів.

Якщо, прагнете створити команду, яка буде справжнім джерелом натхнення та рушійною силою вашого закладу освіти. Не втрачайте час!

Перегляньте презентацію “ЧОМУ ЕФЕКТИВНА ВЗАЄМОДІЯ З КОМАНДОЮ ТАКА ВАЖЛИВА У РОБОТІ ЗАКЛАДУ ОСВІТИ?” вже зараз і почніть будувати команду вашої мрії!

Презентація

Посилання на презентацію:

https://docs.google.com/presentation/d/13Uww0qT0dUIphcxhzRoC2dN2ua17oUJuKWViueh0fmI/edit?usp=sharing

 

Вподобайкі:

0
0
0
0

Коментарі

Поки що немає коментарів. Будьте першим, хто поділився своєю думкою!

Додати коментар

Новини:

Поділитися: