Петиція на підтримку підвищення посадового окладу І т.р. ЄТС: зібрано половину підписів!

Петиція на підтримку підвищення посадового окладу І т.р. ЄТС: зібрано половину підписів!
Дата: 08.09.2024

На веб-сайті Електронних петицій Кабінету Міністрів України оприлюднено петицію «Прийняття рішення Кабінетом Міністрів України про підвищення І тарифного розряду Єдиної тарифної сітки до розміру 3600 грн».

Петиція створено за ініціативою Львівської обласної організації Профспілки у зв’язку із зволіканням Урядом прийняття рішення про підвищення розміру посадового окладу працівника І тарифного розряду за ЄТС до 3 600 гривень, виходячи з якого розраховуються посадові оклади та ставки заробітної плати педагогічних і науково-педагогічних працівників, яке мало відбутися з 1 квітня 2024 року. 

У неодноразових зверненнях ЦК Профспілки працівників освіти і науки України про необхідність встановлення з 1 квітня 2024 року посадового окладу працівника І тарифного розряду за ЄТС в розмірі 3 600 гривень наголошувалося, що таке рішення вкрай необхідне з метою забезпечення диференціації заробітної плати працівників установ та закладів освіти і науки, з урахуванням професійної кваліфікації, складності, важливості, відповідальності їхньої роботи

Текст петиції, для розгляду Кабінетом Міністрів України якої необхідно зібрати не менше 25 000 голосів протягом не більше трьох місяців з дня її оприлюднення, розміщено на сайті Електронних петицій КМУ.  

ПІДПИСАТИ ПЕТИЦІЮ

 

 

 

Вподобайкі:

0
0
0
0

Коментарі

Анна

Цікаво, чому ціх петицій декілька? Щоб не набрати потрібну кількість голосів? ❗☝️Увага, шановні колеги, підписуйте , розсилайте і збирайте більше підписів! Хай нас почують ! 🎶🫶🇺🇦❗ Добрий день, шановні колеги! Прошу підписати петицію https://petition.kmu.gov.ua/petitions/6708. Звертаємося до Кабінету Міністрів України із нагальним проханням щодо перегляду посадових окладів працівників бюджетної сфери. З 1 квітня 2024 року, згідно із Законом України "Про державний бюджет на 2024 рік", розмір мінімальної заробітної плати було збільшено до 8000 грн. Проте, посадовий оклад працівника І тарифного розряду Єдиної тарифної сітки (ЄТС) залишився незмінним. Таким чином, переважна більшість працівників бюджетної сфери не відчули зростання заробітних плат. Особливою проблемою є те, що працівники до 15 тарифного розряду мають заробітну плату менше мінімальної. Це негативно відображається на мотивації до праці та соціальному захисті кваліфікованих працівників. Враховуючи вищевикладене, вимагаємо збільшити посадовий оклад працівника І тарифного розряду ЄТС. Оскільки для працівників державного управління та місцевого самоврядування Кабінетом Міністрів України було знайдено фінансову можливість збільшення посадових окладів на 56%, ми вважаємо за доцільне збільшити на таку ж суму І-й та всі наступні тарифні розряди згідно з тарифною сіткою. Розуміємо складність ситуації в Україні, проте якщо Уряд дбає за усіх українців, а не тільки за чиновників, яким було суттєво збільшено посадові оклади, то необхідний фінансовий ресурс буде віднайдено й для інших працівників бюджетної сфери, більшість яких на сьогодні працюють отримуючи заробітну плату на рівні мінімальної.

Анна

Ось друга петиція: https://petition.kmu.gov.ua/petitions/6708

Додати коментар

Новини:

Поділитися: