У Вікіпедії розпочався Тиждень української мови

У Вікіпедії розпочався Тиждень української мови
Дата: 16.10.2024

Із 15 жовтня до 5 листопада 2024 року у Вікіпедії розпочинається Тиждень української мови, приурочений до Дня української писемності та мови.

Мета кампанії – створити та відредагувати якомога більше статей про українську мову та літературу у Вікіпедії.

Організатори – Міністерство культури та стратегічних комунікацій України і громадська організація «Вікімедіа Україна». 

Усіх охочих закликають долучитися до акції, створити та вдосконалити статті на тему української мови й літератури в українськомовному розділі Вікіпедії.

«Мова – це більше, ніж засіб спілкування. Це наша історія, наші цінності й наша спільна пам’ять. Сьогодні важливо не лише говорити українською, але й робити все можливе для поширення її в інформаційному просторі, і цей проєкт – чудова можливість зробити внесок у її розвиток. Ця ініціатива, допоможе зберегти і примножити українську мову на глобальному рівні», – зазначив Микола Точицький, Міністр культури та стратегічних комунікацій України.

Кампанія розпочалася від сьогодні, 15 жовтня. Долучитися можуть усі охочі. Для цього потрібно зареєструватися у Вікіпедії та створити чи поліпшити принаймні одну статтю на тему української мови або літератури.

Найактивніші учасники та учасниці, а також автори та авторки найкращих статей отримають сувеніри та подарунки.

«Вікіпедію створюють і розвивають волонтери – будь-хто може започаткувати нову або покращити будь-яку існуючу статтю. Тож ми сподіваємося, що Тиждень української мови стане хорошою мотивацією для експертів та експерток у галузі – науковців, учителів, викладачів, студентів, бібліотекарів – долучитися до розбудови найбільшої вільної енциклопедії, якою користуються мільйони людей. Водночас у Вікіпедії немає формальних обмежень щодо того, хто може долучитися до роботи над тією чи іншою темою. Достатньо лише трохи часу й мотивації, щоб опрацювати авторитетні зовнішні джерела і створити або поліпшити на їхній основі енциклопедичну статтю», – зазначив Ілля Корнійко, голова Правління ГО «Вікімедіа Україна». 

Пресслужба Профспілки працівників освіти і науки України

Вподобайкі:

0
0
0
0

Коментарі

Поки що немає коментарів. Будьте першим, хто поділився своєю думкою!

Додати коментар

Новини:

Поділитися: