В Україні запропонували запровадити штрафи для школярів за прогули та неналежну поведінку

В Україні запропонували запровадити штрафи для школярів за прогули та неналежну поведінку
Дата: 28.04.2024

Відповідна ініціатива надійшла від колишнього керівника Українського центру оцінювання якості освіти Ігоря Лікарчука.

"Я вважаю, що відсторонювати від уроків не можна. Так. Не можна. Категорично. Але покарання за те, що дитина без поважних причин не прийшла на уроки, що дитина грубить, хамить учителю, що дитина не дає можливості навчатися іншим своєю поведінкою,що дитина дезорганізовує поведінку у класі, це зовсім інше питання”, – сказав він в ефірі КИЇВ24.

Натомість директор спеціалізованої школи №210 у Києві Дмитро Ламза в ефірі КИЇВ24 сказав, що якщо штрафувати батьків, то вчителі будуть скаржитись на батьків, а батьки будуть скаржитись на вчителів.

"Я пропоную виховувати суспільство. Я пропоную свідомо піднімати авторитет вчителя і школи. Ми останні 30 років робили все для того, щоб авторитет вчителя знищити. І в цьому винувате і суспільство, і батьки, та і самі вчителі винуваті в цьому. Більше того, років 5-6 тому назад Міністерство прямо закликало батьків до війни з учителями. Міністерство прямо почало нацьковувати батьків на вчителів. І для того, щоб повернути сьогодні авторитет, потрібен не рік, не два, не три, не чотири. Два рази на рік грамоти на ень вчителя і 1 вересня чи невеличкі подарунки авторитет вчителю не поверне". 

Він додав, що люди таким чином не роблять баланс в суспільстві, а, навпаки, дисбаланс.

"Великі фундаменти школи, батьків, вчителів сваримо. Наше міністерство має профільно піднімати авторитет вчителя, зацікавлювати, створювати колаборацію “учень, вчитель, батьки”.

Джерело:

Вподобайкі:

3
1
0
0

Коментарі

Поки що немає коментарів. Будьте першим, хто поділився своєю думкою!

Додати коментар

Новини:

Поділитися: