Вступ-2024: конкурсні пропозиції вже достпні на сайті ЄДЕБО

Вступ-2024: конкурсні пропозиції вже достпні на сайті ЄДЕБО
Вступ
Дата: 14.06.2024

Вступники, зверніть увагу.

Заклади вищої та фахової передвищої освіти вже вносять конкурсні пропозиції (КП) до Єдиної державної електронної бази з питань освіти.

✅️Такі пропозиції відображаються на офіційній сторінці вступної кампанії на сайті ЄДЕБО:  https://vstup.edbo.gov.ua/offers/ 

🔎Для пошуку зазначте ключові слова або заповніть відповідні поля: освітній рівень та спеціальність, на які плануєте вступати, а також регіон або назву закладу.

⏰️ Внесення триватиме до:

▪️ 24 червня – основні конкурсні пропозиції до закладів фахової передвищої освіти;

▪️ 28 червня – відкриті, фіксовані та небюджетні конкурсні пропозиції до закладів вищої освіти, небюджетні КП – до закладів ФПО.

❌️З 29 червня до 15 серпня внесення будь-яких конкурсних пропозицій буде неможливим, а відтак заклади зможуть створювати тільки небюджетні КП.

ℹ️Нагадуємо, що конкурсна пропозиція – це пропозиція закладу щодо кількості місць для прийому вступників на певний рівень освіти, освітню програму, форму та термін навчання, курс, з переліком конкурсних предметів, творчих конкурсів.

📌 Існують основні, відкриті, фіксовані та небюджетні КП.

➡️ Основні КП актуальні для закладів фахової передвищої освіти. Вони мають фіксовану кількість місць для навчання за державним або регіональним замовленням (бюджет).

➡️ Відкриті та фіксовані КП актуальні для закладів вищої освіти. 

🔹️У відкритих КП кількість бюджетних місць для закладу визначається не одразу, а за алгоритмом адресного розміщення – тобто місця "приносять" вступники з найкращими балами, які обрали цей заклад.

🔹️У фіксованих КП для закладу заздалегідь визначена кількість бюджетних місць.

➡️ Небюджетні КП актуальні для закладів вищої та фахової передвищої освіти. На них не надаються бюджетні місця, а навчання можливо лише за кошти фізичних чи юридичних осіб (контракт).

Вподобайкі:

0
0
0
0

Коментарі

Поки що немає коментарів. Будьте першим, хто поділився своєю думкою!

Додати коментар

Новини:

Поділитися: