За яких умов директор або завуч закладу освіти мають право відвідувати уроки?

За яких умов директор або завуч закладу освіти мають право відвідувати уроки?
Вчителям
Дата: 15.01.2024

Відповідно до ст. 1 Закону України «Про освіту» академічна свобода - самостійність і незалежність учасників освітнього процесу під час провадження педагогічної, науково-педагогічної, наукової та/або інноваційної діяльності, що здійснюється на принципах свободи слова, думки і творчості, поширення знань та інформації, вільного оприлюднення і використання результатів наукових досліджень з урахуванням обмежень, установлених законом.

Директор школи (заступник з навчально-виховно роботи) може у бідь-який час прийти на урок до вчителя - представники адміністрації мають право і обов'язок відвідувати уроки, які проводять вчителя, ‼️але вчитель має бути про це заздалегідь попереджений, такі відвідування мають проводитися відповідно до плану ‼️внутрішкільного контролю, вчитель ‼️має знати мету відвідування його уроку. Представник адміністрації закладу має зайти до класу до початку навчального заняття і вийти після його закінчення.

Отже, керуючись вищевикладеним:

1. Адміністрація закладу має право відвідувати уроки вчителя, але обов’язково відповідно до змісту плану внутрішкільного контролю. Вчитель має знати мету відвідування його уроку.

2. Вчитель має академічну свободу, а керівник закладу зобов’язаний забезпечити право реалізації академічної свободи.

Джерело:

Вподобайкі:

0
0
0
0

Коментарі

Наталя

Шановні, у дописі є помилки: бідь-який (будь-який) та які проводять вчителя (які проводять вчителі). "Не майте гніву до моїх порад і не лінуйтесь доглядатьб свій сад" (Максим Рильський)

Віктор

Академічна свобода вчителя...Так багато говорять про це.А як щодо академічної свободи керівників закладів освіти(директора та його заступників??)Уроки хай не відвідують,вказівок не дають,нічого не контролюють,при атестації нехай пороздають вчителям категорії-кому ,яку треба,бо інакше вчителі виступлять єдиним фронтом проти керівників.І знайдуться "доброзичливці",які їм у цьому допоможуть. Як думаєте ,у керівництва закладів освіти є якісь свободи і права?? Єдине їх право,- не мати права.Іноді здається,що керівники закладів освіти найбільші вороги суспільства,решту освітян-білі і пухнасті....

Катерина

Керівник зобов язаний те,зобов язаний се...Не має права на те,не має права на це.... Шановні ,а чому ніхто не пише про зобов язання вчителів??Лише про їх безмежні права.

Ірина

Як відстоювати свої права,коли в тебе без бесіди, письмової згоди забрали години, накричали, вигнали з кабінету, коли ти прийшов до директорки,вона кричала подайте в суд! Який суд всі від неї залежать,і почуваєш себе нікчемною комахою

Ірина

В мене без пояснень, письмової згоди відібрали години і віддали молодій вчительці, директорка замість пояснень рокричалася, вигнала з кабінету і кричала, що" подайте в суд", від неї залежать працівники, який суд!

Додати коментар

Новини:

Поділитися: