Зарплата вчителів в Україні зросла

Зарплата вчителів в Україні зросла
Дата: 01.04.2024

З 1 квітня в Україні зросла зарплата вчителів. Раніше це анонсували у Міносвіти.

Це другий етап підвищення оплати праці педагогів у цьому році. Перший відбувся 1 січня відповідно до ухваленого Держбюджету на 2024 рік, зазначає Освіта 24.

Зарплати вчителів зросли

Так, з 1 квітня виплати освітянам зросли на 12,6%.

Раніше міністр освіти та науки України Оксен Лісовий зазначав, що у середньому вчителі після підвищення на І етапі отримуватимуть 14 тисяч гривень. А з 1 квітня – після ІІ етапу підвищення – вже 16 тисяч гривень.

Зауважимо також, що очільник українського уряду Денис Шмигаль заявляв, що середньомісячна зарплата вчителя вищої категорії зросте з 14,4 тисячі гривень до 17,4 тисячі гривень.

Загалом виплати підвищили на 21%.

Мінімальна зарплата також зросла

Зауважимо при цьому, що з 1 квітня мінімальна заробітна плата в Україні також знову зросла – з 7 100 гривень до 8 000 гривень.

З 1 січня 2024 року розмір мінімальної зарплати в Україні зріс з 6 700 гривень до 7 100 гривень.

Джерело:

Вподобайкі:

0
0
0
0
1
3

Коментарі

Тетяна Макаренко

Так пишуть ніби зарплата зросла виключно у вчителів... а не у всіх бюджетників. Зросла мінімальна заробітна плата і тільки завдяки цьому піднялась заробітна плата у вчителів. А не через те, що ніби то в МОН дуже переймаються освітянами.

О

А мене цікавить чому тільки озвучують заробітню плату вчителів вищої категорії, а категорії спеціаліст, друга категорія ні? Мабуть тому, що вона приближена до мінімальної заробітної плати. Робота вчителя дуже знецінена.

Олег

А хто це бачив , що вона зросла? Загалом ці виплати повинні були зрости хоча б на 210%.. сміх та годі

Антоніна

Навіщо, м'яко кажучи, казати неправду? Ще не почався квітень місяць, а вже на все горло кричать про підвищення заробітної плати вчителям. Нам вже чітко сказали, що ніякого підвищення не буде. Всі кошти йдуть на оборону країни.

Володимир

Можливо, варто спростувати цей допис та написати правду що в черговий раз з вчителями зіграли в лохотрон і зарплату вчителям підвищили на 0 відсотків

Любов

Підвищили з квітня,а п'ять відсотків престижності зняли у лютому.

Сергій

В січні зняли 5% надбавки за престижність і підвищення, як таке не відчулось. Зараз цікаво що знімати будуть, а то улюблена гра держави, однією рукою давати, іншою забирати :) І дійсно, вказуйте мінімальну ЗП вчителя, а то рахують невідомо що, мабуть і з усіма міфічними надбавками, особливо тією що 30% за престижність :)

Людмила

Сьогодні 03.04.2024 ніякого підвищення зарплати немає. Тарифної сітки ще не дали.

Євгенія

Це не правдива інформація -:познімали проценти надбавки ,за зошити отримують кошти, тільки вчителі математики ,іноземної мови та української мови -все …Уся решта дисциплін набвавок за зошити не мають ..Якщо не має класного керівництва -то гола ставка …та якщо є стаж , 20- то 30 відсотків за стаж ,та 10 відсотків престижності тай все …Де вони такі зарплати беруть ,або позувати не вміють …..

Валентина

Нам повідомили, що підвищення заробітної плати відміняється.

Ольга

Не правда. Сказали, що немає у бюджеті коштів. І навіщо закидати людям ці заголовки?

Світлана

Заробітня плата НЕ зросла, а змінилася в результаті зміни мінімальної. Адже формула нарахування не змінилась. Для тих, хто отримував 10000 змінилась на 1250, а для тих, хто отримував 100000 змінилась на 12 500. Чому ніхто не пише , що збільшилась зарплата депутатів, суддів, прокурорів? Шукала... Не знайшла... Навіть про середню зарплату цих категорій.

Світлана

А чому такий інтерес тільки до вчителів? Чому не пишуть про зарплати медиків чи поліції чи податківців, адміністрацій?

Ніка

З 1 квітня підвищення зарплати вчителям не буде. Підняли тільки мінімальну зарплату. Відтепер оклад вчителя вищої категорії нижче мінімальної зарплати. А враховуючи те, що оклад вчителя "спеціаліста" ще менша, і майже немає надбавок, то молоді вчителі в квітні отримають зарплату таку саму, як і технічний персонал. Мінімалку (( Якось сумно стало(((

Світлана

Нас вже попередила адміністрація, що підвищення для вчителів не буде.

Євген

Оклад вчителя вищої категорії до першого квітня складав 7732 грн. Цікаво звідки середня зарплата в 14400 грн?

Ольга Володимирівна

Брехуні. Ніякого підвищення з 1 квітня не відбулося

Наталія

напишіть правду. Буде підняття зарплати у квітні для педагогів чи не буде?

Павло

Ніякого підвищення в квітні не буде. Мінімальна змінилась, а от індексації тарифної сітки в постанові міністерства немає. Тобто, найвищий можливий оклад педагога (14 розряд) - 7700, а мінімалка - 8000. Я вже мовчу за спеціалістів... І як це мотивує вчителів хоч щось робити?

Сергій

Також в бухгалтерії сказали що з 1-го квітня підвищення не буде... Так що держава вкотре збрехала, за те по усіх новинах розповіли що підвищили.

Ян

Ніякого підвищення у вчителів з 1 квітня не відбулося. Шмигаль разом з Лісовим нарозповідали казок, ЗМІ підхопили і рознесли по країні.

Оксана

Сьогодні прийшов аванс.Ніякого підвищення.Нічого не змінилося. Влада насміхається над вчителями

Анна

Скоро ті що сидять у верховній раді підуть самі працювати в школу за ті копійки, знущаються з вчителів як хочуть, самі жерують, а педагоги виживають.

Анна

Скоро ті що сидять у верховній раді підуть самі працювати в школу за ті копійки, знущаються з вчителів як хочуть, самі жерують, а педагоги виживають.

Василь

Нам теж бугалтерія повідомищо що підвищення з 1 квітня немає. Аванс прийшов пез підвищення. Якось дивно це все після виступів примєра та міністра освіти...

Соня

Нема ніяких доплат .Не було і не буде . Спустіться на землю з неба

Інна

Нас також попередили,що ніякого підвищення до заробітної плати не буде. А ціни то підвищили на проїзд,продукти...

Наталія

Навіщо писати цю брехню. Ніякого підвищення немає. Не дратуйте своїми вигадками.

Марина

Навіщо писати неправду і вводити в оману людей, якщо зросла лише мінімальна заробна плата.

Марина

Навіщо писати неправду і вводити в оману людей, якщо зросла лише мінімальна заробна плата?!

Вчитель хімії

Для чого розповсюджувати неправдиву інформацію? Ніякого підвищення немає! Навпаки зняли за престижність і зарплата зменшилася суттєво!

Вихователь

Скільки вже будуть знущатися над освітянами,і скільки можна слухати брехню,чим ви кращі русні,які постійно брешуть.Хіба вам потрібна Україна? Що ви з нею зробили? Знищили всередині країни,ганьба вам! Може вам варта переглянути свою зарплату,яка захмарна, совість ви загубили вже давно і надовго.

Вчитель

Не дивно, що випускники педвузів обходять школу десятою дорогою. А коли дізнаються більше про вимоги до вчителя, про десятки щоденних вебінарів, про нікому не потрібну паперотворчість,- то й своїм дітям заборонять обирати професію педагога.

Вітек

Зелений брехун рулить, 73% Зелохам лапшу вішає і всі навколо нього брешуть, брешуть, і крадуть, крадуть, крадуть!!!

Настя

З 1 квітня не перераховують нічого. Оклади залишились як були з 1 січня

Надія

З 1 квітня не відбулося підвищення заробітної плати учителям. Кабінет міністрів не підписав постанову. Редактори видання, запитання до вас! Для чого ви даєте неправдиву інформацію? Ви некомпетентні? Соромно!

Ліна

Абсолютна брехня. . Сьогодні 25 квітня і ніякого підвищення не отримали, жодної копійки. Зарплата як і у березні місяці. Одна неправда. шкода, що з вуст найвищого керівництва країни.

Тетяна

Напишу, може, хоч трохи полегшає… Працюю у школі вже 40 років. Виховала не одне покоління. Маю багато подяк та нагород. Та найважливіша нагорода - це очі дітей, які світяться радістю і бажанням творити. Це бачити, як твої слова та ідеї відгукуються у душах дітей. Оце і все , що має учитель позитивного у своїй роботі… На жаль, держава цього не бачить і не цінує. Опускаються руки і взагалі не хочеться нічого робити. З усіх анонсів суспільство думає, що вчителі купаються в золоті. А в них елементарно не вистачає коштів на достойне життя. Це при тому, що вчителі ще й постійно донатять, намагаються пристойно виглядати (щоб не соромно було перед дітьми)… Можна багато писати… Але такого приниження від влади, як зараз, ще ніколи не відчувала. Якщо у бюджеті немає коштів, навіщо було кричати про таке «колосальне» підвищення зарплати??? Просто якийсь треш(((

Дмитро

Зарплату не підняли - і мовчать тихенько. Жодних офіційнихадекватних роз'яснень! А як кричали, коли обіцяли підняти! Зрозуміло, що краще ці гроші просто розтягнути по приватним кишеням!!! Можна ж ще якийсь "захист" генерації якоїсь побудувати, яйця по 17 гривень закупити або й просто перерахувати кошти якимось фірмочкам і роками чекати від них зброю. А освітяни почекають "покращення вже сьогодні". А рано чи пізно взагалі про обіцянки "покращення" забудуть. Однак вибори все рівно колись будуть! От тоді, сподіваюсь, все й пригадаємо цій шоблі (інакше їх назвати не можна)!!!

Олександр

В нашій громаді, в січні зарплату підняли на 10%, але забрали престижність)). В квітні взагалі підвищення не відбулося, бо не придумали, що забрати натомість)) Зате весь інтернет гудів, що вчителям піднімуть зарплату на 21%...

Ольга

Зарплата з 1 квітня у вчителів не зросла ні на 1грн. І ніхто не потурбувався це пояснити. Де яскраві жирні заголовки ЗМІ ЗАРПЛАТА ВЧИТЕЛІВ З ПЕРШОГО КВІТНЯ НЕ ЗРОСЛА? А в січні вона зросла як і в решти бюджетників (тільки на менші цифри). Зараз зарплата вчителя на рівні прибиральниці доба через троє. ГАНЬБА!!!

Володимир

А де ж підвищення вчителям з 1 квітня???

Володимир

Ганьба!

Вчитель

Ганьба. Брехня на кожному кроці.

Любов

На практиці недавно у мене було 15 студентів педуніверситету. В школу збирається на роботу ОДНА дівчина. Всі інші таких планів не мають. Скоро вчити дітей буде нікому. Закономірно. Така нікчемна "зарплата", ставлення, як до рабів, весь час всім "должні", нашими руками смітники прибираються, ремонти робляться і все інше. Хто ж прийде у школу?! А "зарплата" смішна. І черговий раз надурили з "підвищенням"

Вчитель

Отримав зарплату за квітень, ніякого підняття не побачив(((

Олександр

Ганьба Брехуни

дмитро

Зараз у поліцейських та міліціонерів (по крайній мірі хто в 2014 пішов на пенсію) пенсії від 15 000 і більше))) У кого маленька пенсія поліція звертайтесь до юриста платного він допоможе)

Ганна

Державі не соромно,що у вчителя вищої категорії зі стажем ставка менша ,ніж у прибиральниці? Де логіка?Навіщо тоді навчатися у вузах?Останні 10 років запитую у випускників 11 класу про майбутню професію.Жоден із них не хоче бути вчителем. Держава зрозуміє несправедливе відношення до вчителя,але,на жаль ,буде пізно. Мені соромно що 30 років тому я обрала професію вчителя.😪

Учитель

Брехня, у квітні зарплату не підвищили та нічого навіть не пояснили. Тримають учителів за рабів.

Додати коментар

Новини:

Поділитися: