10 рекомендацій директору освітнього закладу для розвитку та залучення педагогічних кадрів для впровадження інклюзивного навчання

10 рекомендацій директору освітнього закладу для розвитку та залучення педагогічних кадрів для впровадження інклюзивного навчання

10 рекомендацій директору освітнього закладу для розвитку та залучення педагогічних кадрів для впровадження інклюзивного навчання:

✅1. Організовуйте НАВЧАННЯ, надайте можливість педагогам проходити навчання з питань інклюзії, запрошуйте тренерів, організовуйте обмін досвідом.

✅2. МОТИВУЙТЕ вчителів самим досліджувати інформаційні ресурси, рекомендовані фахівцями, впроваджувати передові практики, шукати і впроваджувати інновації.

✅3. Організовуйте ЗУСТРІЧІ з цікавими експертами або ж іншими педагогами, що спеціалізуються на темі інклюзії. 

✅4. Стимулюйте вчителів отримувати ДОДАТКОВУ ОСВІТУ. Мотивуйте педагогів розвиватись та залучайте засновника до фінансування отримання педагогами другої вищої освіти.

✅5. Залучайте керівників і педагогів СПЕЦІАЛЬНИХ ШКІЛ. Вони володіють знаннями й досвідом, які можуть допомогти організувати якісне інклюзивне навчання. 

✅6. Залучайте СТУДЕНТІВ педагогічних закладів вищої освіти. Це молоді фахівці, яким цікаво прийти до школи ще під час навчання на практику та залишитись працювати в закладі надалі. Для директора студенти педагогічних вишів — це один із варіантів вирішення кадрової проблеми. 

✅7. Забезпечуйте МОРАЛЬНУ ПІДТРИМКУ педагогам, мотивуйте. Робота з колективом, організація щирих неформальних зустрічей, обговорення проблем - важлива місія керівника як менеджера.

✅8. Залучайте педагогів до розробки та реалізації СТРАТЕГІЇ впровадження інклюзії. Залученість до визначення цілей сприяє «прийняттю» їх працівниками і, відповідно, формує почуття відповідальності за їх реалізацію. 

✅9. Дбайте про залучення педагогів до ПРОФЕСІЙНИХ СПІЛЬНОТ. Це дасть можливість педагогам ознайомитись із досвідом колег, поділитися своїми напрацюваннями.

✅10. Інформуйте вчителів про діючі в громаді ЦЕНТРИ ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ. У співпраці з центрами педагоги отримають психологічну підтримку та консультування під час організації якісного навчання, знайдуть необхідні програми підвищення кваліфікації, інші джерела інформації (вебресурси), необхідні для професійного розвитку.

Вподобайкі:

0
0
0
0

Коментарі

Поки що немає коментарів. Будьте першим, хто поділився своєю думкою!

Додати коментар

Новини:

Поділитися: