Як відбувається зарахування дітей з ООП у заклад загальної середньої освіти. Частина 2. Документи, які школа подає засновнику

Як відбувається зарахування дітей з ООП у заклад загальної середньої освіти. Частина 2. Документи, які школа подає засновнику

ПАКЕТ ДОКУМЕНТІВ, ЯКІ ШКОЛА ПОДАЄ ЗАСНОВНИКУ для організації інклюзивного навчання у освітньому закладі:

✅ Повідомлення про відкриття інклюзивного класу.

✅Клопотання про введення до штатного розпису відповідних посад працівників (вчителя-логопеда, сурдопедагога, тифлопедагога, олігофренопедагога) за наявності навантаження не менш ніж 9 навчальних годин на тиждень, виходячи з норми на ставку 18 навчальних годин на тиждень14 і забезпечити їх фінансування.

✅ Клопотання про забезпечення доступу учнів з ООП до мережі Інтернет, а також за потреби - до спеціального допоміжного обладнання, необхідних допоміжних засобів для навчання, що дають змогу опанувати освітню програму.

✅ Звернення щодо забезпечення педагогам, які працюють в інклюзивних класах, доплати у граничному розмірі 20 % від посадового окладу.

✅Клопотання про відкриття групи подовженого дня (за заявою батьків учня/учениці з ООП). Розглянути можливість надання соціальної послуги асистента дитини під час відвідування групи подовженого дня.

✅ Клопотання щодо організації підвезення учнів з ООП до закладу освіти і у зворотному напрямку (за потреби).

📌Детальніше – у нормативних документах:

☑️ Порядок зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти, затверджений наказом МОН від 16 квітня 2018 р. № 3679 (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0564-18#Text)

☑️ Лист МОН «Щодо зарахування до 1-го класу закладів загальної середньої освіти» від 16.04.2022 № 1/4202-2210 (http://mon.gov.ua/.../shodo-zarahuvannya-do-1-go-klasu...)

☑️ Постанова Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку забезпечення допоміжними засобами для навчання осіб з особливими освітніми потребами у закладах освіти» від 9 грудня 2020 р. №1289 (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1289-2020-п#Text)

📌Про зміни до документації закладу освіти у зв’язку з відкриттям інклюзивного класу - у наших наступних публікаціях.

Вподобайкі:

0
0
0
0

Коментарі

Поки що немає коментарів. Будьте першим, хто поділився своєю думкою!

Додати коментар

Новини:

Поділитися: