Як відбувається зарахування дітей з ООП у заклад загальної середньої освіти. Частина 1. Взаємодія з батьками дитини

Як відбувається зарахування дітей з ООП у заклад загальної середньої освіти. Частина 1. Взаємодія з батьками дитини

Зарахування дітей з ООП у заклад загальної середньої освіти здійснюється відповідно до ✅Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти, затвердженим наказом МОН від 16 квітня 2018 р. № 3679

 (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0564-18#Text)

❗Увага! У період воєнного стану, надзвичайної ситуації або надзвичайного стану діє ✅лист МОН «Щодо зарахування до 1-го класу закладів загальної середньої освіти» від 16.04.2022 № 1/4202-2210 (http://gov.ua/.../shodo-zarahuvannya-do-1-go-klasu...)

📌Для закладу освіти оптимальним є варіант, коли батьки заздалегідь (за півроку-рік) визначаються зі школою та повідомляють про те, що планують подати заяву про зарахування їхніх дітей з особливими освітніми потребами. Таким чином керівництво закладу може завчасно проконсультувати батьків щодо збору та подання документів, а також підготувати чи адаптувати середовище школи до навчання дитини з особливими освітніми потребами.

Алгоритм зарахування дітей з ООП у заклад загальної середньої освіти

1. Батьки подають заяву та надають висновок інклюзивно-ресурсного центру про комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини.

❗Увага! У період воєнного стану, надзвичайної ситуації або надзвичайного стану батьки можуть звернутися до ІРЦ за місцем тимчасового проживання із заявою на отримання копії висновку ІРЦ та/або копії свідоцтва про народження дитини або провести комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини за місцем тимчасового проживання.

✅Для дітей, які переїхали на тимчасове місце проживання, комплексна оцінка проводиться протягом тижня з моменту подання звернення (заяви).

2. Керівник закладу освіти на підставі поданих документів в обов’язковому порядку утворює інклюзивний клас та організовує інклюзивне навчання з урахуванням рівня підтримки, рекомендованого ІРЦ.

3. Директору школи слід підготувати для засновника закладу пакет документів для організації інклюзивного навчання у освітньому закладі, перелік яких буде подано у наших наступних публікаціях.

Вподобайкі:

0
0
0
0

Коментарі

Поки що немає коментарів. Будьте першим, хто поділився своєю думкою!

Додати коментар

Новини:

Поділитися: