Другий рік поспіль випускники прикордонної Семенівки, що на Чернігівщині, набирають 200 балів на НМТ з математики

Другий рік поспіль випускники прикордонної Семенівки, що на Чернігівщині, набирають 200 балів на НМТ з математики
Дата: 10.07.2024

Другий рік поспіль у Семенівському ліцеї №2 на прикордонні Чернігівщини учні вчительки математики Марини Мірошник складають національний мультипредметний тест з цього предмету на максимально можливі 200 балів. Цьогоріч такий результат отримала випускниця ліцею Анастасія Єрмак.

Як розповіла у коментарі Суспільному Марина Мірошник, ще один її цьогорічний випускник Андрій Пархоменко схибив лише на одному завданні.

"Результатів Андрія поки немає, але знаємо, що у нього 31 правильно виконане завдання із 32-х. Взагалі, я дітьми задоволена! Цьогоріч — у кого 180 балів, у кого — 160 чи 150. Зважаючи на те, в яких умовах була підготовка і що треба було на НМТ одразу чотири предмети складати, це гарні результати", — каже вчителька.

Заняття вона проводила у Zoom, бо збиратися усім класом, каже, не ризикували.

"Цьогоріч ситуація з обстрілами ще складніша, ніж торік. Навчалися дистанційно. Це був профільний клас. Були уроки і додаткові консультації для бажаючих. Якщо Андрій живе поряд і інколи приходив до мене проконсультуватися, то Настя увесь час була зі мною на зв'язку дистанційно. Бувало таке, що о пів першої ночі ми з нею звіряли розв'язання. Бачить, що я в мережі, списались і давай рахувати", — розповідає Марина Мірошник.

Про свою ученицю Анастасію Єрмак каже: вона досягла результату у 200 балів своєю наполегливістю, з якою ставиться до навчання.

"Їх з братом виховує бабуся. Мама хворіла і, коли Насті було дев'ять років, її нестало. Дівчинка розуміла, що їй треба старатися, щоб вступити на бюджет. Тим більше, що брат також навчається у Чернігові. Мені дуже хотілося їй допомогти", — зізнається Марина Мірошник.

Сама ж Анастасія розповідає:

"Математика мені завжди подобалась. Марина Борисівна зрозуміло і цікаво пояснює. Взагалі, у нас всі вчителі гарно навчають. Українську мову я склала на 177 балів, англійську — на 162, з історії отримала 150 балів".

Випускниця поки не готова ділитися своїми планами на майбутнє. Єдине — мріє вступити до Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

А от минулорічний випускник Марини Мірошник, який склав математику на 200 балів, Олексій Шмаровоз зараз навчається у Національному технічному університеті України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського".

"Ми з ним після першої сесії спілкувалися. Каже: все поздавав, багато що"автоматом". Олексій — він і в школі такий був: все у нього добре, все легко вдається", — розповідає вчителька.

Більше про історію Олексія дивіться у сюжеті:

У Семенівському ліцеї №2 Марина Мірошник працює 16 років, останні два з яких займається суто викладанням математичних предметів, бо до цього суміщала вчительску роботу з адміністративними посадами у навчальному закладі.

Сюди, у свою рідну школу, Марина прийшла вчителювати одразу по закінченню навчання у тоді ще Чернігівському державному педагогічному університеті імені Т. Г. Шевченка. Каже: тут і зараз працює її вчителька математики Тетяна Хоренко.

"Тетяна В'ячеславівна завжди для мене була еталоном толерантності, справедливості, чесності — захоплююсь цією жінкою! І математика завжди була і є для мене тим, що це, дійсно, моє! Я так само хотіла бути вчителькою. Ще навчаючись в 11 класі я виборола призове місце на універсіаді, яку проводив університет. І мені одразу (у березні, це був 2003 рік) запропонували бути студенткою. Практично, вступила до вишу ще не закінчивши школу. Пам'ятаю, як мій дідусь шуткував: ну, як таке може бути?! ", — згадує Марина Мірошник.

Тепер же сама дає знання майбутнім студентам. Поєднує це з вихованням двох синів-школярів, Дениса та Артема, поки чоловік Сергій стоїть на захисті України.

Джерело:

Вподобайкі:

0
1
0
0
1

Коментарі

Поки що немає коментарів. Будьте першим, хто поділився своєю думкою!

Додати коментар

Новини:

Поділитися: