Математика в укритті

Математика в укритті
Дата: 26.03.2024

Автор: Karashevych Inna

Увага! Повітряна тривога! Пройдіть в найближче укриття!

Оперативно збираємо речі і поспішаємо в укриття, де маємо продовжити урок. Як саме? Із врахуванням поточної ситуації є різні варіанти: якщо все тихо, спокійно та є достатньо місця в укритті - продовжуємо урок, якщо ситуація тривожна або клас психологічно не готовий до сприйняття інформації, то краще відступити від традиційних завдань та запропонувати учням математичні ігри, змагання чи турніри. Повітряна тривога не має стати перешкодою для отримання знань. Що можна зробити?

Віртуальний клас: переносимо пояснення матеріалу до віртуального середовища. Це можуть бути: власні відеопояснення або презентації, готові якісні матеріали із інтернету або освітньої платформи ВШО.

Творчий підхід до навчання: запрошуйте творчість у своє укриття. Саме цей час можна з користю використати для створення проєктів. Так як не завжди під руками можуть бути ватмани, олівці та інше канцелярське приладдя, то запропонуйте учням платформу із можливістю спільної роботи всього класу – це допоможе відволіктися, вирішити математичні завдання через графічні зображення, малюнки чи ілюстрації, отримати нові вміння та розвинути пошукові навички. Такими платформами можуть бути: Canva, Genially, Google документи, презентації та різні онлайн дошки. Вебінар про квести та проєкти на уроках можна переглянути тут, а у коментарях знайти приклади квестів з математики для учнів 5 та 9 класу.

Інтерактивні завдання: мабуть найулюбленіше для дітей – це ігри. В скарбничці кожного вчителя є свої улюбленні ігри. Морський бій, бінго, квести, задачі на переливання, переміщення сірників та монополія - все це можна грати онлайн. Багато готових шаблонів для створення таких ігор є на платформах Canva, Genially, готові логічні ігри можна знайти на igru.com.ua, matific, досліджувати та грати, абсолютно безкоштовно, можна на математичному ігровому майданчику Polypad, також чудовим інструментом Math Learning Center - безкоштовні програми засновані на візуальних моделях.

Вподобайкі:

0
0
0
0

Коментарі

Поки що немає коментарів. Будьте першим, хто поділився своєю думкою!

Додати коментар

Новини:

Поділитися: