МОН пропонує до громадського обговорення проєкт Положення про учнівський Олімпіадний рух

МОН пропонує до громадського обговорення проєкт Положення про учнівський Олімпіадний рух
Дата: 20.09.2024

Міністерство освіти і науки пропонує до громадського обговорення проєкт Положення про учнівський Олімпіадний рух.

Соціальні групи населення та зацікавлені сторони, на які поширюватиметься дія: учасники освітнього процесу, здобувачі освіти та заклади освіти.

З метою упорядкування організації та проведення інтелектуальних змагань у межах учнівського Олімпіадного руху, їх організаційного, методичного і фінансового забезпечення в Україні та за її межами розроблено проєкт Положення про учнівський Олімпіадний рух.

Зауваження та пропозиції до зазначеного проєкту Положення про учнівський Олімпіадний рух приймаються у довільній формі до 10 жовтня 2024 року на електронні адреси: svitlana.fitsailo@mon.gov.ua та olimp@man.gov.ua.

Контактна особа для надання консультацій: Світлана Фіцайло, тел. (044) 481-47-61.

Результати обговорення будуть розміщені на офіційному вебсайті Міністерства освіти і науки України не пізніше ніж через два тижні після прийняття рішень за результатами обговорення.

Джерело:

Вподобайкі:

0
0
0
0
37
6
1

Коментарі

Вчитель

Від цих олімпіад полку не має. Все продається

Володимир

Все знову перетвориться в "в обязаловку", з наступними рейтингами, висновками, цькуваннями-"Ви не хочете, ви не вмієте, ви не зацікавлені, за що ви отримуєте зарплату". Для місцевих керівників освітою важель тиску на вчителів та строптивих директорів

Віктор

Вважаю взагалі потрібно відмінити ці всі олімпіади і не псувати психіку дітей та вчителів. Олімпіади це вже в минулому

Лідія

Так багато пишуть про мотивацію,яка мотивація _олімпіада,вона ніде не має результату.Забудьте про них.

Марія

А за рахунок якого часу вчитель має готувати учнів до олімпіади? А оплата цієї праці яка?

Наталія

Олімпіади- це минуле. Вони нічого не дають. Учні не мають певних балів при вступі. Втрата часу. Олімпіади, конкурси, фотозвіти-дарма витрачений час. Це показує "роботу" керівників освіти, які нічого креативного придумати не можуть.

Ярослава

Мойсей 40 років водив євреїв по пустелі, щоб за цей час змінилося покоління рабів. І в землю обітованну ввійшли вільні люди. Після радянського союзу у нас ще не змінилося покоління рабів, які все намагаються спиратися на радянські принципи, рейтинги, олімпіади і усю цю совкову показуху. Сучасній молоді це все не треба і не зрозуміло.

Микола

Національну освіту знищили! Те, що є зараз - то є "освітній квартал"! Упроваджуємо, давно уже неШановне МОН, фінську модель школи соцєцькими насильницькими антигуманними методами??? Безкінечні звіти про все... А фінський учитель теж виконує олімпіади, конкурси, естафети, прибуває кладовища, миє тротуари, гребе листя у скверах, парках, укріплює яри, власним коштом робить ремонти у класах, коридорах, укриттях, фарбує-ремонтує дахи??? І нарешті зарплати усіх педагогічних працівників - ЯКІ ???

Інна

Олімпіади- пережиток радянщини, вони не потрібні. Діти масово відмовляються брати участь у цьому шоу і мають правду. Хіба робота вчителя міряється лише кількістю призових місць? Освітянська робота знецінена зовсім, освіта в Україні знищена, молодь не іде працювати у школу за таку зарплатню і таку купу вимог.

ДІ

Всі бачать, що у класі є олімпіадні діти і забирають у вчителя ці класи:) Ви тільки покажіть заучу, що у вас є олімпіадні діти:)... На другий рік у вас уже цього класу не буде:)

Олена

Про скасування пишуть ті, чиїх дітей ніколи не було на олімпіадах і вони навіть не брали участь. Багато обдарованих дітей перемагало і це їх мотивувало ще краще вчити предмет.Ми дійшли до ручки в освіті!!!Ганьба!!!

Ольга

Діти не хочуть брати участь у цих олімпіадах.це пережитки радянських часів які ні до чого не ведуть.Діти втомлюються.

Людмила

Олімпіади - це пережиток минулого. Як вони вже надоїли! Ніякого толку з них. Одні й ті ж учні пишуть всі олімпіади. Як учні так і вчителі так вже від них втомилися.

Ольга

Олімпіади оцінюються ким - такими ж вчителями чи викладачами, часто які знайомі між собою або навіть з дітьми, знають завдання до початку змагань, дають готові відповіді і слідкують, щоб виграли правильні люди? А потім ті "олімпіадники-переможці" на НМТ показують результати, м,яко кажучи, ганебні для їх першого місця... А МАН - окрема ганьба

Ольга

У школах ще якось можна знайти дітей для участі, а попробуйте їх знайти у закладі профтехосвіти! Усі шкільні вчителі знають, з яким рівнем знань ідуть їхні діти у профтехучилище. Але головне те, що ці учні "змагаються" з учнями зі школи - відмінниками, потенційними медалістами. Те ж саме стосуватися конкурсів Яцика, Шевченка і т.ін.

Я

Відмінити ті олімпіади, як пережиток совка

Олександр

Ганебний проєкт, що свідчить про низьку кваліфікацію розробників - див., наприклад, використання поняття рейтинг.

Ганна

Чергове ярмо на шию вчителя. Безкоштовна робота. Наше МОН так розвантажує учнів та вчителів. І дуже смішне "обговорення". Як у школи офлайн.

Володимир

Коментарі суперечать один одному Ті, що проти радянської освіти забули, що наша освіта була першою у світі - звідси і супутник,і політ Гагаріна, і нові школи кожного року, і олімпіади

Віра

А де ж та славнозвісна академічна свобода вчителя? Якщо і далі живе примусове совково-планове змагання у вигляді обов'язкових олімпіад? Треба їх відміняти. Точніше міняти формат. Так, є діти талановитих, які хочуть і можуть. Так, є вчителі готові цього конкретного року (разу) взяти участь у тому чи іншому конкурсі. Але це їх особисте, вільне бажання. І вони повинні змагатися з такими самими бажаючими. Для власного задоволення. Чи з іншої мотивації. Бажано еквівалентної достойній грошовій винагороді.

Додати коментар

Новини:

Поділитися: